Hillary Clinton na meti prosvjednika u Egiptu, gađali je rajčicama

Prosvjednici su u nedjelju bacali razne predmete na konvoj američke državne tajnice Hillary Clinton tijekom posjeta Aleksandriji na sjeveru Egipta.

Prosvjednici su skandirali “Monica, Monica”, aludirajući na seksualni skandal s Monicom Lewinsky koji je izbio krajem devedesetih kad je Hillarin suprug Bill Clinton bio predsjednik SAD-a. Bacali su rajčice, cipele i boce s vodom pri dolasku konvoja pod policijskom pratnjom u konzulat SAD-a koji je Clinton posjetila povodom njegova ponovnog otvaranja.

Američki dužnosnik kazao je da automobil u kojem se nalazila Clinton nije pogođen. Nije jasno tko su prosvjednici protiv Clinton, ali čini se da je prosvjed povezan sa sumnjama u Egiptu da je SAD pomogao Muslimanskom bratstvu da pobijedi na izborima u zemlji nakon svrgavanja predsjednika Hosnija Mubaraka 2011.

“Želim biti jasna oko činjenice da SAD nije umiješan u izbor pobjednika ili gubitnika u Egiptu, kad bi i mogao, a ne može”, kazala je Clinton u govoru u konzulatu.

Clinton je iz Egipta u ponedjeljak otputovala u Izrael, u prvi posjet tom američkom savezniku na Bliskom istoku u posljednja 22 mjeseca.

(Hina/pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!