Grupa Dalekovod u gubitku 276 milijuna kuna

Grupa Dalekovod je u 2011. godini poslovala s gubitkom od 276,02 milijuna kuna, pokazuju konsolidirani podaci iz financijskog izvješća objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Usporedbe radi, godinu ranije Grupa je poslovala s dobiti od 917.471 kuna. Ukupni prihodi su ostvareni u iznosu od 1,20 milijardi kuna, naspram 1,65 milijardi u istom razdoblju prethodne godine. Istovremeno, ukupni rashodi su iznosili 1,48 milijardi kuna i niži su 10,5 posto u odnosu na godinu ranije. Gubitak Dalekovoda d.d. u 2011. godini iznosio je 282,66 milijuna kuna.

“2011. godina će u grupi Dalekovod biti obilježena kao godina velikih promjena, primarno u vidu iniciranog restrukturiranja i reorganizacije s ciljem osiguranja efikasnijeg poslovanja te održanja dugoroĉne konkurentnosti Grupe. Inicijalni efekti mjera restrukturiranja koje je Grupa provela već su vidljivi, a sveobuhvatni efekti ušteda i optimizacije troškovne strukture trebali bi biti vidljiviji u 2012. godini”, stoji u komentaru izvješća.

“Zbog provođenja mjera restrukturiranja i povezanih troškova, financijski rezultat Grupe u 2011. godini žrtvovan je sa aspekta profitabilnosti. Spomenuti troškovi primarno se odnose na jednokratne troškove restrukturiranja i gubitak nastao izdvajanjem diskontinuirane djelatnosti proizvodnje (172 mil. HRK) te manjim dijelom iz redovne i kontinuirane djelatnosti Grupe (104 mil. HRK)”, kaže se među ostalim u izvješću.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve