Fiolić ispitan o transkaciji iz 2009. na relaciji Hypo-ministarstvo

Autor: Poslovni.hr , 14. ožujak 2012. u 10:00
Stjepan Fiolić (PXL)

USKOK je pokrenuo istragu o poslu bivše Vlade s Hypo leasingom, koji je prvo kupio zgradu od Stjepana Fiolića, a potom je istu zgradu putem financijskog najma prodao Vladi, po spornoj cijeni, piše Večernji list u svom tiskanom izdanju.

Bivši saborski zastupnik Stjepan Fiolić je ispitan o transkaciji iz 2009. godine, između Hypo leasninga i Ministarstva regionalnog razvitka, jer je on mjesec dana prije nego što je Čobankovićevo ministarstvo uzelo u najam zgradu u Planinskoj ulici tu istu zgradu preko svoje tvrtke Mesnice Fiolić prodao Hypo leasingu, pojašnjava Večernji.

Radi se o zgradi od 2700 četvornih metara, nad kojom je 85 posto vlasništva imao Fiolić, a prodao ih je 3.ožujka 2009. godine Hypo leasingu za 6,8 milijuna eura. Preostalih 15 posto zgrade je Hypo leasing isti dan otkupio od Centra za stočarstvo za 1,1 milijun eura. Zgrada je mjesec dana kasnije putem financijskog najma prodana Ministarstvu regionalnog razvitka, na čijem je čelu tad bio Petar Čobanković, za 11,5 milijuna eura. Večernji napominje kako objekt u Planinskoj još nije u upotrebi.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close