Ericsson NT ugovorio poslove s Crnogorskim Telekomom vrijedne preko 45 milijuna kn

VIJESTI 11.11.2011. 11:30 Poslovni dnevnik

Rüdiger Schulz, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma i Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle u Podgorici su jučer potpisali okvirni ugovor kojim se definira suradnja u području radio pristupne mreže u sljedećih pet godina.

Vrijednost ugovora iznosi više od 45 milijuna kuna, a za oko 40 posto ugovorenih poslova planirana je realizacija u narednih 12 mjeseci, priopćeno je putem Zagrebačke burze. U sklopu ugovora Crnogorskom Telekomu će biti isporučeno Ericssonovo EVO RAN rješenje koje omogućuje višestandardni radio prijenos koji će pokrivati drugu i treću generaciju mobilne telefonije te LTE tehnologiju. Ugovor uključuje i usluge implementacije nove opreme, mjerenja, ‘'drive’' testove te kontinuirano praćenje ključnih pokazatelja mreže.

“Naši korisnici su već navikli uživati u najinovativnijim servisima i superiornoj kvaliteti mreže. Ovaj projekt će im omogućiti pristup još širem spektru suvremenih usluga i tehnologija, s obzirom da je nova oprema spremna za 4G. Izborom Ericssona za partnera dobit ćemo najmoderniju tehnologiju koja omogućava daljnje unapređenje performansi, povećanje efikasnosti kao i znatnu uštedu energije. Krajnji cilj je uspostavljanje mreže za budućnost, koja će na najbolji način zadovoljiti potrebe korisnika T-Mobile-a. Kao društveno odgovorna kompanija, prilikom sklapanja dogovora, osim o kvaliteti i renomeu partnera, posebno smo vodili računa da nova oprema ispunjava najviše standarde u zaštiti životne sredine”, kazao je Rüdiger Schulz.

''Nije prošlo dugo vremena od početka komercijalnog rada 3G usluga u Crnoj Gori, a Crnogorski Telekom, u suradnji s našom kompanijom, može se podičiti najvišom brzinom pristupa mobilnoj mreži u Crnoj Gori od čak 42 Mbit/s koju odnedavno nudi svojim korisnicima. Novi ugovor jamči nastavak uvođenja suvremenih tehnologija u skladu i s potrebama Crnogorskog Telekoma kojeg karakterizira vodstvo u ponudi novih funkcionalnosti crnogorskim korisnicima. Ericssonova PRESS info ‘zelena’ tehnologija nudi značajne uštede energije i manju emisiju ugljičnog dioksida. Ovime se nastavlja inovativni pristup i tržišno liderstvo Crnogorskog Telekoma'', komentirala je Gordana Kovačević.

(pd)

Seminari

  1. Ključne riječi
  2. ERNT (Ericsson Nikola Tesla d.d.)
  3. Crnogorski Telekom CT

Samo registrirani korisnici mogu komentirati

Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje!

Prijavi se ovdje!

Povratak na vrh