B.net preuzima poslovanje Total TV-a u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2010. u 12:15

B.net Hrvatska od sutra preuzima sve operacije Total TV-a u Hrvatskoj, sukladno sporazumu kojega su danas potpisali investicijski fond Mid Europa Partners, većinski vlasnik Total TV-a, te austrijski koncern BEWAG, vlasnik B.neta Hrvatska.

Britanski investicijski fond (private equity) Mid Europa Partners vlasnik je brojnih telekomunikacijskih operatora i pay TV tvrtki u Europi (npr. Astera u Poljskoj, Invitela u Mađarskoj i Orangea u Austriji), te Telemacha u Sloveniji i SBB-a u Srbiji. Mid Europa Partners, zajedno s B.netom, pokreće suradnju u okviru koje će B.net biti odgovoran za daljnje poslovanje Total TV-a u Hrvatskoj; ono će po svemu, uključujući brending i tržišni nastup, biti posve integrirano u B.netovo poslovanje, te će Total TV biti ponuđen na tržištu kao B.netova satelitska platforma i usluga, navodi se u priopćenju za medije.

“Total TV je regionalna DTH (Direct to Home) satelitska platforma, tj. kabelska televizija koja se emitira putem satelita Eutelsat te je jedan od vodećih DTH operatora u regiji. Total TV je trenutačno jedini operator u Hrvatskoj koji u ponudi ima hibridne prijemnike za prijam digitalnog zemaljskog i satelitskog signala, a ovim preuzimanjem operacija Total TV-a u Hrvatskoj korisnici ove platforme dobit će i brojne dodatne pogodnosti. Primjerice, programi nacionalnih televizijskih kuća bit će uvršteni u ponudu Total TV-a, a postojećim korisnicima jamče se isti uvjeti korištenja usluge tijekom sljedećih godinu dana”, poručuju iz B.neta.

U priopćenju se dodaje da će B.net razvijati Total TV kao vlastitu satelitsku platformu što znači da i korisnike B.netovih programskih paketa i one koji su dosad koristili Total TV u Hrvatskoj očekuju brojne programske novosti i usluge koje proističu iz ove sinergije kabelske i satelitske televizije. Jedinstvena korisnička služba i služba informacija za B.net i Total TV također su dio sporazuma o preuzimanju operacija ovog satelitskog operatora u Hrvatskoj.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close