Šef Hanfe rješavat će europske sporove

Autor: Poslovni dnevnik , 21. siječanj 2019. u 22:00
Ante Žigman/T.M./PIXSELL

Predsjednik Upravnog vijeća Ante Žigman u Povjerenstvu za posredovanje EIOPA-e.

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) Ante Žigman izabran je za člana Povjerenstva za posredovanje Europskog nadzornog tijela za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje (EIOPA), objavljeno je u ponedjeljak iz te institucije. 

EIOPA je neovisno tijelo Europske unije i dio Europskog sustava financijskih nadzornih tijela (ESFS) čija je zadaća doprinositi stabilnosti financijskog sustava EU-a kroz osiguranje integriteta, transparentnosti, učinkovitosti i urednog djelovanja financijskih tržišta te kroz povećanje zaštite osiguranika, članova mirovinskih programa i korisnika mirovina.

Uloga Povjerenstva je da na nepristran način posreduje u rješavanju sporova između nacionalnih nadležnih tijela.

"Vjerujem da je ovo imenovanje veliko priznanje ne samo Hanfi, nego i Hrvatskoj koja je prepoznata kao ravnopravan i stručan partner na europskoj razini koji može kvalitetno doprinijeti ostvarivanju učinkovitog i nepristranog posredovanja između nacionalnih nadležnih tijela, a što je ključno za provedbu kvalitetnih zajedničkih regulatornih i nadzornih standarda i praksi na razini EU-a", naglasio je Žigman.

Povjerenstvo čine predsjednik EIOPA-e koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva, dva člana te četiri zamjenika. Članove imenuje Odbor nadzornih tijela EIOPA-e na rok od dvije godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close