Policija istražuje hakerske napade

Autor: Ana Blašković , 24. prosinac 2012. u 18:00
Policija tvrdi da, osim posljednja dva, U 2012. nije bilo upada u bankarske sustave

Karlovačka i Samoborska banka nisu podnijele prijave.

Prošlotjedni napadi hakerske skupine Anonymous na internetske stranice Karlovačke i Samoborske banke našli su se u fokusu policije.

Premda banke nisu podnijele kaznene prijave za te napade, policija provodi istragu po službenoj dužnosti jer se radi kaznenom djelu povrede tajnosti, cjelovitosti i dostupnosti računalnih podataka. "Policija poduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, sukladno zakonskim ovlastima, s ciljem otkrivanja počinitelja. Prema dosad utvrđenim činjenicama sigurnost klijenata nije ugrožena", poručili su nam iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Hakerska skupina Anonymous srušila je u utorak internetske stranice Karlovačke banke i ostavila prijeteću poruku "Mi smo Anonymous. Mi smo legija. Mi ne praštamo. Mi ne zaboravljamo. Banke, očekujte nas. Dovoljno dugo ste krali od naroda. Uskoro padaju i ostale banke". Dva dana kasnije metom je postala i Samoborska banka. Obje su poručile da poslovanje ni u jednom trenutku nije bilo ugroženo, dok iz policije kažu da, osim ta dva slučaja, tijekom ove godine nije bilo napada na sustave banaka i financijskih institucija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close