OTP Investu zeleno svjetlo za novi fond

Autor: Tomislav Pili , 15. kolovoz 2016. u 21:59
Darko Brborović, predsjednik Uprave/I. K./PIXSELL

Riječ je o investicijskom fondu OTP Multi 2.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je na sjednici u petak OTP Investu osnivanje novog investicijskog fonda pod nazivom OTP Multi 2.

Kako se navodi u Hanfinu rješenju riječ je o fondu s javnom ponudom (UCITS fond), osnovanom na rok od pet godina, koji za cilj ima ulagateljima od osnivanja pa do prestanka trajanja fonda ponuditi zaštitu početno uloženih sredstava te ostvarenje ciljanog prinosa od osam posto s isplatom na kraju razdoblja trajanja fonda. OTP Multi 2 taj rezultat namjerava ostvariti ulaganjem u nisko rizične instrumente tržišta novca te umjereno rizične obveznice.

Darko Brborović, predsjednik Uprave OTP Investa, za Poslovni dnevnik kaže kako će fond u obvezničkom segmentu "dominantno ulagati u hrvatske državne obveznice". "Očekujem dobar interes ulagača. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti tih 1,7 posto godišnjeg prinosa. Fond kreće u distribuciju u rujnu", istaknuo je Brborović. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Pazite OTP se reklamira da će u 5 godina skupiti svojim ulagačima nevjerovatnih 8 posto, a WSJ piše da je potrebno za neku normalnu budućnost 7,5% godišnje.

Brboroviću kako si krenuo optimistično neš ti ni tih 8 posto uloviti. ha ha ha ha ha

Jel ovo neka nova smijurija? 5 godina do prinosa od 8%, prije je bilo godišnje 8% minimum za običnog ulagača, a to je bio i izračun za mirovinske fondove koji su tako navlačili narod da im daju lovu za II stup.

Pazite što lik kaže – “Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti tih 1,7 posto godišnjeg prinosa. Fond kreće u distribuciju u rujnu”, istaknuo je Brborović.

Lik se nada, ha ha ha ha ha ha

New Report

Close