JGL široko ‘baca mrežu’ prema ulagačima

Autor: Ana Blašković , 25. studeni 2019. u 07:42
Operativna dobit JGL-a raste, a zaduženost pada/ GORAN KOVAČIĆ/PIXSELL

Sredstva će se iskoristiti za refinanciranje starih obveznica i tekuću likvidnost tvrtke.

Riječka farmaceutska kompanija JGL u prezentaciji novih obveznica vrijednih 130 milijuna kuna ulagačima objavila je da će sredstva biti iskorištena za refinanciranje postojećeg duga istog iznosa koja dospijeva iduće godine u prosincu uz održavanje tekuće likvidnosti.

U JGL-u mrežu prema potencijalnim investitorima bacaju široko ciljajući profesionalne ulagatelje i kvalificirane nalogodavatelje, no ne isključuju ni male ulagače.

Ipak, s minimalno postavljenim pragom upisa od 10.000 kuna teško da će izdanje privući mase poput politikom potaknutih listanja dionica uobičajenih prije krize.

Postojećim imateljima obveznica predvođenih s PBZ-om (ujedno agentom izdanja i uvrštenja), Agramom i Ersteom, nudi se mogućnost rolanja, odnosno zamjene s novim izdanjem s dospijećem 2024.

U prvoj polovici ove godine JGL je iz farmaceutskog poslovanja ostvario 305 milijuna kuna poslovnih prihoda, 13 posto više na godišnjoj razini.

Operativna dobit (EBITDA) iznosila je 41 milijun kuna oporavivši se s negativnih razina prošle godine.

Zahvaljujući dezinvestiranju, kompanija je stabilizirala zaduženost pa se omjer neto duga i EBITDA-e smanjio s razine od 15 u 2016. na 3 u lipnju 2019. godine.

Komentirajte prvi

New Report

Close