Intesa Sanpaolo preuzima Veneto banku u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 29. lipanj 2017. u 14:47
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Intesa Sanpaolo povećava svoju prisutnost na strateškom hrvatskom tržištu i želi dobrodošlicu klijentima i zaposlenicima Veneto banke u Hrvatskoj

Nakon što je Intesa Sanpaolo SpA stekla određenu imovinu i obveze banke Veneto Banca SpA, uključujući i one Veneto banke Hrvatska, Intesa Sanpaolo želi dobrodošlicu klijentima i zaposlenicima Veneto banke koji postaju dio obitelji Intese Sanpaolo. 
 
Stjecanjem koje podliježe ishođenju odgovarajućih odobrenja povećava se prisutnost Intese Sanpaolo na strateškom hrvatskom tržištu uz trenutni pozitivan učinak na sigurnost i pristup kreditima klijenata u Hrvatskoj.
 
Zapravo svi klijenti Intese Sanpaolo uživaju snagu, stabilnost i usluge koje nudi jedna od najvećih i najsnažnijih bankarskih grupa u Europi s 19 milijuna klijenata i 5.000 poslovnica u 40 zemalja širom svijeta.
 
Intesa Sanpaolo djeluje u Hrvatskoj s dvije jedinice:
 
• Privredna banka Zagreb sa sjedištem u Zagrebu i 195 poslovnica diljem Hrvatske;
 
• Veneto banka s mrežom od 8 poslovnica.
 
"Kao čelniku Sektora međunardonih banaka supsidijara Intese Sanpaolo veliko mi je  zadovoljstvo zaželjeti  dobrodošlicu u našu Grupu klijentima i zaposlenicima Veneto banke u Hrvatskoj", rekao je Ignacio Jaquotot.
 
"Siguran sam da će ova akvizicija pomoći u daljnjem razvoju već dobrih poslovnih odnosa između Italije i Hrvatske", rekao je Božo Prka, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.
 

Komentirajte prvi

New Report

Close