Allianz srušio cijene polica obveznih autoosiguranja

Autor: Božica Babić , 03. prosinac 2013. u 22:01
Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza/ S. Midžor/PIXSELL

Vlasnicima vozila uz dodatne bonuse omogućuju uštedu veću od 500 kn. Kriteriji: životna dob, snaga motora, registracija i razdoblje bez prometne.

Životna dob, registarska oznaka, snaga motora vozila i razdoblje bez prometne nezgode ključni su kriteriji za izračun nove, individualizirane police obveznoga autoosiguranja koju je društvo Allianz uz slogan "Oslobodili smo cijene" u utorak predstavilo i ponudilo osiguranicima koji ugovor zaključe do 31. ožujka 2014.

Vlasnik vozila VW Passat snage motora 110 kW, s tablicama Osijeka ili Pule, te životne dobi 45 godina i stečenih 20 posto bonusa u odnosu na dosadašnji trošak uštedjet će čak 532 kune, a Splićanin u dobi od 60 godina koji vozi Ford Fokus 85 kW te ima bonus 50 posto novu policu platit će manje 356 kuna.  "Allianz se za liberalizaciju autoosiguranja opredijelio još 2008., kada je prvi put Hanfi predan cjenik na odobrenje. S ponudom koju danas promoviramo nismo izabrali lakši put, preslikavanje cjenika konkurencije umanjenih za neki postotak. Nudimo inovativnu policu, kreiranu po individualnim parametrima svakog klijenta u koju su uračunata proširena pokrića i niz pogodnosti za same vozače. Vjerujemo da će ovaj proizvod pridonijeti konstruktivnoj liberalizaciji tržišta, jer on nije samo dobar za klijete već je i dugoročno održiv," ističe Boris Galić, predsjednik Uprave Allianza.

U Allianzovu portfelju na autoosiguranja se odnosi tek 30 posto premije, pa osiguranicima mogu komotnije ponuditi ne samo pravedniji cjenik, nego i dodatne pogodnosti, a najveću uštedu ostvarit će oprezniji vozači stariji od 30 godina s osobnim vozilom snage motora iznad 44 kilovata, kaže član Uprave Slaven Dobrić. Nova polica omogućuje naknadu štete i oštećenom vlasniku ili vozaču neosiguranog vozila. Time, napominje Dobrić, svog osiguranika štite od posljedica privatne tužbe. Na listi pogodnosti su i naknada za odvjetničke troškove do maksimalno 40 tisuća kuna za obranu u slučaju kaznenog postupka te naknada odštete ako je u sudaru sudjelovalo više vozila istog davatelja leasinga, zaštita stečenog bonusa i besplatna pomoć na cesti, a isplatu odšteta, poručuju iz Allianza, provode u roku pet dana.

Komentirajte prvi

New Report

Close