Adris bi još osam posto dionica Save Re

Autor: Božica Babić , 11. siječanj 2015. u 22:00
Novih činjenica nema, kažu u Adrisu, koji je preuzeo CO/ Željko Lukunić/PIXSELL

Sporna navodno cijena, traže 22 mil. eura, Adris nudi 13.

Zagreb. Rovinjski Adris, objavio je ljubljanski Dnevnik, pregovara s KD Groupom o kupnji osam posto dionica Save Re, a inicijativa je, kažu, ovaj put krenula s adrese slovenskoga osiguravateljskog holdinga.

Preuzimanjem tog paketa, procjenjuju, udjel Adrisa u Savi Re raste na više od 20 posto. Razgovori se navodno spotiču na cijeni: vlasnici dionica KD Group i tvrtka kćer Adriatic Slovenica traže 22 milijuna eura, a Adris nudi 13 milijuna. KD Group dionice prodaje jer uskoro na naplatu dospijevaju obveze u visini 80 milijuna eura. "Novih činjenica nema. Mogu ponoviti i vama, kao i kolegama u Sloveniji, da Adris ustraje biti regionalni lider u svim poslovima kojima se bavi, pa tako i u industriji osiguranja.

To možemo postići organskim rastom i akvizicijama, u tom smislu zainteresirani smo i za vodeće osiguravateljske kompanije u regiji," diplomatski je uzvratio direktor korporativnih komunikacija Adrisa Predrag Grubić na upit kupuju li nove udjele u Savi Re. Novih činjenica vjerojatno nema, ali ambicija Adrisu nedvojbeno ne manjka u namjeri za okrupnjavanjem i biznisa osiguranja, u koji su ušli lani preuzimanjem Croatia osiguranja. O tome najbolje svjedoči podatak da su već stekli oko 15 posto dionica Save Re.  

Komentirajte prvi

New Report

Close