Addiko grupa u IPO-u želi 258 milijuna eura svježeg kapitala

Na burzi 11. srpnja/Marko Lukunić/PIXSELL Na burzi 11. srpnja/Marko Lukunić/PIXSELL

Banka će ulagačima ponuditi upis u cjenovnom rasponu od 19 do 23 eura po dionici.

Austrijska Addiko grupa, u čijem je sastavu i istoimena domaća banka, izlaskom na burzu u Beču ove godine planira prikupiti 258 milijuna eura kapitala, piše Reuters.

Prenoseći informacije iz sjedišta banke u glavnom gradu Austrije Reuters piše da će Addiko ponuditi 9.750.001 dionicu uz dodatnu opciju od najviše 1.462.500 postojećih dionica u cjenovnom rasponu od 19 do 23 eura po dionici.

Podnošenje ponuda ulagača traje od 25. lipnja do 9. srpnja, a prvi dan trgovanja dionicama na Bečkoj burzi trebao bi biti 11. srpnja.

Uz asistenciju Goldman Sachsa i Citija, vlasnici nekadašnjeg Hypoa, Advent International i Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) listirat će 50 posto plus jednu dionicu putem privatne ponude kojom se traži novi vlasnik cijeloj grupaciji koja uključuje banke u Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Prema ranijim informacijama iz grupe, fokus je na institucionalnim investitorima u Velikoj Britaniji i izvan SAD-a.

Proteklih mjeseci na nagađalo se da se mađarski OTP sprema na nove akvizicije u Hrvatskoj nakon preuzimanja Splitske, no ubrzo je stigao demantij, a potom je čelnik Raiffeisen banke Georg Michael Müller najavio da RBA traži prilike za akvizicije. 

Komentari (0)
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve