Plaća majka, plaća otac, kredit, režije, hrana… Sjednite i pišite

Autor: Poslovni.hr , 08. travanj 2014. u 13:31
Screenshot

Osobni ili kućni budžet čine svi prihodi i rashodi pojedinca ili obitelji. Prihodi su sve vrste novčanih primanja, dok su rashodi sve vrste novčanih davanja.

Osobni ili kućni budžet čine svi prihodi i rashodi pojedinca ili obitelji. Prihodi su sve vrste novčanih primanja, dok su rashodi sve vrste novčanih davanja. Osnovni je cilj upravljanja osobnim ili kućnim financijama postići da primanja budu veća od troškova kako bismo razliku između prihoda i rashoda utrošili prema našim željama. Za dobro upravljanje osobnim i kućnim financijama vrlo je važno znati točan iznos svih prihoda i svih rashoda.Nažalost, većina ljudi slabo razmišlja o svojoj financijskoj budućnosti, a toga postanu svjesni tek kada ih pritisnu financijski problemi. 

Tada je uglavnom potrebno poduzeti vrlo radikalne korake, koji zbog takve situacije traže velike napore za vrlo malen učinak. Zato je važno planirati na vrijeme! Pritom valja imati na umu da je upravljanje osobnim ili kućnim financijama mnogo više od upravljanja novcem, a ključnu ulogu ima financijsko planiranje. Nikad nije kasno započeti s financijskim planiranjem, koje bi moralo biti kontinuiran proces. Tada ono omogućuje ocjenu napretka, korekciju ciljeva i prilagodbu strategija. Iako je važno imati dobar financijski plan, mnogo je važnije, a često i mnogo teže, ustrajati na njemu.

Komentari (11)
Pogledajte sve

Ne samo radisnost vec i pamet. Nismo toliko bogati da kupujemo jeftine stvari.

@Frankie

Opcepoznata je vasa dalmatinska radisnost. Bolje prodat 1 drzalo po 1000kn nego 50 po 20kn.
Vaš link …

@Twixer

A čuj ne znam previše o motikama,ali ipak dovoljno da vidim da s ovom ne bi uskopao nista ili gotovo nista jer navedeni alat nije spreman za upotrebu iz razloga sto je nepotpun(fali mu drzalo). Kad je ovaj alat potpun tj drzalo i motika tada imas poluautomatski alat visokih perfomansi tim vise ako imas kvalitetnog i iskusnog operatera. Interesira me hoces li ovu motiku na linku nataknit na svoje međunožno drzalo ili ces je koristiti samo iz ležećeg položaja jer u tom slucaju produktivnost i nece biti nesto?? A ja i dalje stojim iza toga da je cijena dobrog drzala 100 kuna. Odi na kakav stočni sajam pa provjeri ili pitaj kojeg Vlaja.


. A o motici isto nemas pojma(vjerujem da je nikada nisi ni drzao u ruci) jer za 50 kuna ne mozes kupit ni pola držala od motike kad smo vec kod toga.

Vaš link …[/url]

52.38 Kn 🙂

Da citas izvjestaje MMF-a znao bi da cijene motika padaju. Predvidja se da ce slijedece godine biti 1.5% jeftinije.

New Report

Close