4 pokazatelja da ste prepametni za svoj posao

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2014. u 10:56
Foto: Thinkstock

Biti prekvalificiran na radnom mjestu s vremenom nosi velike frustracije.

Ako se dosađujete u uredu, suradnici vas ne inspiriraju, a posao više ne pruža izazove, vjerojatno ste prepametni za svoj posao.Iako na prvu to ne zvuči tako loše, biti prekvalificiran na radnom mjestu s vremenom nosi velike frustracije jer vaše prave vrijednosti ne mogu doći do izražaja, piše Business Insider.

Predsjednica uprave i osnivačica "Human Workplacea" Liz Ryan u nedavnoj objavi na LinkedIn-u posvetila se ovoj temi i prikazala četiri činjenice koje bi vam trebale reći da starom radnom mjestu kažete doviđenja i spremnite se za nove poslovne izazove:

1. Dosadno vam je
Svakodnevna dosada najveći indikator je da ste prepametni za svoj posao. Ako vas projekti ne inspiriraju, a ispijanje šalica i šalica kave jedino drže budnim, na krivom ste mjestu.

2. Ne dijelite ideje
Idealno radno mjesto trebalo bi pružati mogućnost za razmjenu mišljenje i kreaciju ideja. Ako okolina nema razumijevanja za vaše ideje, a vi ih nemate volje predočiti, potražite mjesto gdje će to biti ostvarivo.

3. Vaši suradnici kaskaju u mjestu
Ako vas suradnici ne prate u razvoju vaših ideja, to bi mogao biti znak da ne žele proširiti vidike poslovanja, a to nikako nije put ka napretku. Potrebni su vam "igrači" na vašoj (ili višoj) razini.

4. Šef bez vizije
Ukoliko radite za nekoga tko nema viziju, teško ćete razviti vaše ideje i sprovesti ih u djelo. Upravo je šef osoba od koje bi vi trebali učiti, a ako on nema plan, ne može vam puno ni ponuditi.

Komentirajte prvi

New Report

Close