Veliki problemi s nadogradnjom Windowsa, dio korisnika ostao bez važnih dokumenata

Autor: Poslovni.hr , 06. listopad 2018. u 13:15
Foto: Filip Kos/PIXSELL

Početkom listopada Microsoft je izdao nadogradnju za Windowse 10 – October 2018 Update. Premda donosi poboljšanja, dijelu korisnika zadala je nevolje.

 Tehnološki gigant je nadogradnju plasirao tokom Surface događaja ranije ovog tjedna, no, neki korisnici su odmah primijetili da su im neki dokumenti izbrisani.

Microsoft je odlučio svim korisnicima stopirati preuzimanje nadogradnje kroz Windows Update dok ne istraže navode oko nestajanja dokumenata. Njihova preporuka je da se još malo strpite s nadogradnjom. 

 "Zatustavili smo preuzimanje za sve korisnike dok ne istražimo pojedinačna izvješća o korisnicima kojima nedostaju neke datoteke nakon ažuriranja", kažu iz Microsofta. Microsoft sada preporučuje da se pogođeni korisnici izravno obratite tvrtki i da ga, ako su ručno preuzeli ažuriranje u listopadu, ne instaliraju pričekaju dok novo ne bude dostupno. 

Nije do kraja jasno koliko je Windows 10 korisnika pogođeno ovim problemom, ali čak i ako je to mali postotak, još uvijek iznenađuje da se ovo pitanje nikad nije pojavilo tijekom ogromnog ispitivanja Microsoftovog ažuriranja u listopadu.

Milijuni ljudi pomažu Microsoftu da testira Windows 10, ali je kompanija nedavno imala problema s nadogradnjama. Microsoft je odložio travanjsku nadogradnju zbog "Plavog ekrana smrti", ali su ti problemi riješeni prije nego je nadogradnja stigla do "običnih" i poslovnih korisnika. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Microsoft je postao simbol monopolske etatističke ekonomije, a IT sektor postaje potpuno umjetno tržište, napumpano američkim intervencionizmom. IT divovi više uopće ne mare za korisnike.

New Report

Close