Ušteda električne energije na javnoj rasvjeti do 40 posto

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 22. rujan 2016. u 21:59
Sustav je tvrtka Gradeko postavila na Bolu

Sustav telemanagementa omogućuje efikasnije upravljanje troškovima i jednostavnije pristup održavanju.

Širom svijeta gradovi i jedinice lokalne samouprave nastoje svojim građanima ponuditi sigurnost, ugodno okruženje i uštedu energije, a moderne tehnologije kao Schreder Owlet sustav telemanagementa omogućava efikasnije upravljanje troškovima i jednostavniji pristup održavanju javne rasvjete, pojasnili su iz tvrtke Gradeko.

Schreder Owlet sustav je daljinske dijagnostike, prikupljanja i obrade podataka o radu javne rasvjete, kao i upotreba istih sa ciljem daljnje regulacije poput uključenja i isključenja svetiljki, smanjenje svjetlosnog toka i drugih. Sustav omogućava  dvosmjernu komunikaciju između svjetiljke i upravljačkog modula, prikuplja povratne informacije o statusu pojedinačne svjetiljke kao i  detekcije kvarova na svetiljkama, problema u napajanju što izravno utječe na smanjenje troškova održavanja. Sustav za telemanagement sastoji se od 3 glavna elementa, i to segmentnog kontrolera, stupnog kotrolera  te upravljačkog softvera, dok je veza između segmentnog kontrolera i servera osigurana putem VPN-a.

Svi prikupljeni podaci pohranjuju se u bazi podataka i osiguravaju raspoloživost informacija u dužem vremenskom periodu što omogućava analizu potrošnje električne energije, predviđanje životnog vijeka izvora svjetlosti i detekcije problema. Valja napomenuti da je implementacijom sustava OWLET moguće ostvariti ukupne uštede električne energije do 40 posto. "Na primjeru projekta modernizacije javne rasvjete šetnice od Biline kuće do Zlatnog rata u općini Bol, imamo povratne pozitivne informacije o zadovoljnim korisnicima, koji nemaju više porobojno osvjetljenje privatnih posjeda već je rasvjeta prilagođena javnoj površini", poručuju iz tvrtke Gradeko. 

Komentirajte prvi

New Report

Close