U Barceloni započela era pametnih satova

Autor: Bernard Ivezić , 02. ožujak 2015. u 22:00
Prvi pametni sat Pebble

Mobile World Congress posljednja prilika industriji da preduhitri Appleov Watch.

Neposredno pred početak največeg sajma telekom industrije na svijetu Mobile World Congressa, koji se održava od 2. do 5. ožujka u Barceloni, američka kompanija Pebble Technology, koja je proizvođač prvog i najnaprednijeg pametnog sata na svijetu pokrenula je Kickstarter kampanju za novi sat nazvan Pebble Time.

Pametni vodootporni sat koji ima bateriju koja traje tjedan dana, e-paper ekran u boji i više od 6500 aplikacija koje podržavaju iOS i Androd mobitele, u manje od sat vremena prikupio je milijun dolara na Kickstarteru. Prvih 12 sati utržio je pet milijuna dolara, a pet dana od početka kampanje ima gotovo 54 tisuće podržavatelja i 11,9 milijuna dolara donacija. U Barceloni se ove godine očekuje početak ere pametnih satova. Apple je za 9. ožujka najavio prezentaciju na kojoj se očekuje da će predstaviti svoj pametni sat.

Zbog toga svoje modele najavljuju Swatch i TAG Heuer. Unazad godinu dana to su učinili Motorola, LG, Sony i Samsung, Huawei upravo predstavlja svoj prvi pametni sat, i to u više boja s ekranom koji imitira klasičan sat. Slično nudi novi LG Watch Urbane koji je ujedno i LTE telefon.

Komentirajte prvi

New Report

Close