Pametne klupe 'delaju' i Zagorci: Mladi tim ostvaruje kontinuirani napredak u poslovanju

Varga uz krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara u radionici svoje tvrtke QBen Varga uz krapinsko-zagorskog župana Željka Kolara u radionici svoje tvrtke QBen

"U prodaji već imamo model QBen Silver čija je cijena 13,5 tisuća kuna, a cijena novog modela, QBen Wavea kretat će se oko 20 tisuća kuna."

Tvrtka QBen iz Zlatara u vlasništvu 19-godišnjeg inovatora Marka Varge, osnovana 2017., ovaj je tjedan pokrenula crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja novca za razvoj novog modela pametne klupe s kojom su se lani predstavili na tržištu.

"U prodaji već imamo model QBen Silver čija je cijena 13,5 tisuća kuna, a cijena novog modela, QBen Wavea kretat će se oko 20 tisuća kuna. Viša cijena rezultat je kompleksnije izrade te razlike u funkcijama. Wave u odnosu na Silver ima različitu bateriju te veći broj punjača, 4 USB punjača i 2 bežična punjača", pojasnio je Varga za Poslovni dnevnik.

 

Varga

Klupe su mi izazov jer su spoj više tehnologija, a novi model ima i više funkcija.

Pametne klupe za njega su, istaknuo je, izazov jer su spoj više tehnologija - hardverske i softverske komponente i nisu statičan proizvod. "Reagiraju na okolinu i može ih se programirati da u različitim vremenskim situacijama prilagode način funkcioniranja kako bi što bolje obavljale svoju primarnu funkciju. Na tržište smo ušli kad je već postojalo nekoliko proizvođača, a našim bismo se projektom htjeli diferencirati i predstaviti potencijalnim kupcima novi proizvod", dodao je.

Konstrukciju i komponente za proizvod nabavljaju u Hrvatskoj, a neke i sami sastavljaju jer im je ponekad teško naći odgovarajući dio.

"Mladi smo tim i bitno nam je da ostvarujemo kontinuirani napredak u poslovanju koji ide u korist kupcima, stoga sa svakom novom verzijom klupe nastojimo poboljšati ono što je njima najbitnije - dizajn klupe kao vizualnu komponentu i punjenje uređaja kao njezinu primarnu svrhu. Što se poduzetničkog impulsa tiče, mislim da sam oduvijek naginjao tome da budem sam svoj šef jer smatram da čovjek puno više nauči kada nije ograničen unaprijed određenim zadacima i funkcijama", zaključio je mladi zagorski inovator Marko Varga.       

Komentari (3)
 • bankarko
  bankarko 14:58 22.2.2018.

  i trading botom.. neće ti samo punit mobitel, već i novčanik. Ne može da omane

 • bankarko
  bankarko 14:57 22.2.2018.

  sljedeći model bi trebao doć s grafama za majnanje bitkojna

 • bankarko
  bankarko 14:54 22.2.2018.

  i koliko sad imamo pametno-klupaša? a to smeće ide u posebni otpad vjerojatno

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!