Otkriveni novi detalji Googleovog pametnog telefona koji će biti prva konkurencija moćnom iPhoneu X Plus

Autor: Poslovni.hr , 13. kolovoz 2018. u 09:02
Foto: Reuters

Predstavljanje treće generacije Pixela očekujemo u listopadu te bi naročito zanimljiv trebao biti model Pixel 3 XL koji bi na tržištu trebao biti jedan od najvećih konkurenata Appleovom iPhoneu X Plus

Iza nas je tjedan u kojem je Samsung predstavio jedan od najboljih telefona ove godine, Galaxy Note9 koji će se krajem ovog mjeseca pojaviti i u prodaji na hrvatskom tržištu. Iako je većina kompanija predstavila svoje najjače ovogodišnje adute, pred nama i mobilnim tržištem još je puno uzbuđenja jer će uskoro nove modele predstaviti Apple i Google, piše Zimo.

O Appleovim novim modelima iPhonea znamo gotovo sve i teško je da će nas sljedećeg mjeseca Tim Cook s nečim iznenaditi, a sve više informacija poznato je i oko nadolazećih Googleovih pametnih telefona.

Predstavljanje treće generacije Pixela očekujemo u listopadu te bi naročito zanimljiv trebao biti model Pixel 3 XL koji bi na tržištu trebao biti jedan od najvećih konkurenata Appleovom iPhoneu X Plus s dijagonalom ekrana od očekivanih 6,5 inča. Googleov telefon trebao bi biti još veći te, ako su nove glasine objavljene na mreži istinite, dijagonala njegovog ekrana trebala bi iznositi čak 6,7 inča. Rezolucija ekrana iznosit će 1440×2960 piksela, a poput iPhonea X i sve većeg broja mobilnih uređaja, ovaj smartphone imat će i tzv. notch na kojem će se nalaziti senzori i kamera, odnosno možda čak dvije (prednje) kamere za snimanje selfija.

Hardverski, novi Pixeli ne bi se previše trebali razlikovati od većine najjačih Androida – imat će Snapdragon 845 chipset, 4GB RAM-a i 64GB memorije(vjerojatno će u ponudi biti modeli s više memorije) te, čini se, samo jednu 12MP stražnju kameru. I prošlogodišnji modeli imali su samo jednu stražnju kameru, no zahvaljujući naprednom softveru i s njom su se mogle snimati fotografije sa zamućenom pozadinom te za mnoge tehnološke novinare Pixel i Pixel 2 imaju jedne od najboljih kamera među pametnim telefonima.

Što se ostalih opcija tiče, spominje se bežično punjenje, baterija kapaciteta 3430 mAh, USB-C priključak te najnovija verzija Googleovog mobilnog operativnog sustava Android Pie.

Komentirajte prvi

New Report

Close