GALERIJA: Evo koliko mobiteli koštaju na britanskom tržištu

Autor: Poslovni.hr , 18. srpanj 2014. u 15:47
Foto: Thinkstock

Iako su mnoge oči uperene prema iPhoneu i sličnim skupljim uređajima, i niži cijenovni rang pruža kvalitetne telefone.

Iako su mnoge oči uperene prema iPhoneu i sličnim skupljim uređajima, i niži cijenovni rang pruža kvalitetne telefone. Britanski The Guardian je tako objavio izbor od pet "pametnih telefona" koji zadovoljavaju odnos cijele i kvalitete, a u galeriji možete pogledati koliko Britanci plaćaju za mobitele, preračunato iz funti u kune.

ZTE Blade V
Kineski ZTE je poznat po povoljnim cijenama, a najnoviji "Blade V" stoji oko 800 kuna. Prednost nad rivalima ostvaruje quad-core procesorom, a treba istaknuti stražnju kameru s pet megapiksela i prednju kameru za video i selfije.

 


Foto: ZTE

Nokia Lumia 630
Za otprilike 1000 kuna možete kupiti najnoviji Nokijin Windows telefon koji osvaja malom težinom i ugodnošću. Osim toga, ima kameru sa 5 megapiksela bez fleša koja bilježi dosta detalja uz odličan kontrast boja.

 


Foto: Nokia

Motorola Moto G
Smartphone koji pruža mnogo više opcija nego bilo koji drugi iz svoje klase cijenom se kreće od 1000 do 1500 kuna, ovisno o tipu veze koju izaberete (3G ili 4G). Treba izdvojiti oštar zaslon od 4,5 inča i najnoviji Android software.

 


Foto: Motorola

EE Kestrel
Za razliku od konkurencije, kineska tvrtka Huawei proizvela je lagan i tanak smartphone čija je cijena i više nego prihvatljiva – nešto manje od 1000 kuna. Iako 4.5-inčni ekran nije previše oštar, sasvim je dovoljan za gledanje YouTube videa i surfanje  internetom.

 


Foto: EE

Motorola Moto E
Jedan od najjeftinijih mobitela u ovoj skupini košta nešto više od 700 kuna u pre-pay varijanti, a predstavlja odličan odnos cijene i kvalitete. Ima vrlo pristojan ekran a cjelokupni dojam je uvelike veći od modela u njegovoj konkurenciji.

 


Foto: Motorola

Komentirajte prvi

New Report

Close