Mnogi hvale novi iPhone, ali jedna stvar je ipak jako razočarala stručnjake

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2014. u 15:58
Reuters

Recenzije iPhonea 6 su u većini slučajeva vrlo pozitivne, ali postoji jedna velika zamjerka.

Recenzije iPhonea 6 su gotovo univerzalno pozitivne. Kritičari hvale novi dizajn, veći ekran i operativni sustav iOS 8, piše Business Insider.

Međutim, postoji jedna zamjerka koju je na svom blogu Daring Fireball objavio stručnjak za Appleove proizvode John Gruber. Naime, on smatra da je Apple pogriješio s veličinom memorije u novom uređaju.

iPhone 6 inače je dostupan u inačicama od 16, 64 i 128 gigabajta. Prethodno je Appleov smartphone dolazio sa 16, 32 ili 64 gigabajta. Kompanija je udvostručila kapacitete za srednju i visoku "klasu" iPhonea, ali onu nižu ostavila je bez promjena.

"Originalni iPhone prije sedam godina imao je 8 gigabajta prostora. Početni model iPhonea 6 je 85 puta brži od prvog uređaja, ali ima samo dvostruko veći kapacitet za pohranu. To je jednostavno pogrešno. To je najveće razočaranje novih telefona", smatra Gruber.

Business Insider pak tvrdi kako posjedivati iPhone 6 sa 16 gigabajta jednostavno nije razumno te kako bi početni model trebao imati kapacitet od 32 GB, tim više što iOS 8 zahtijeva poprilično prostora za instalaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close