Ikea u namještaj ugradila bežične punjače za mobitele i tablete

Autor: Agencija VLM , 01. ožujak 2015. u 12:00
Foto: Petar Glebov / Pixsell

Švedski proizvođač kreirao je rješenje koje će smanjiti broj kablova u domu i bit će dostupno od 15. travnja ove godine

Nova IKEA kolekcija koja integrira tehnologiju za bežično punjenje mobitela i tableta za čitanje u lijepo dizajniran i funkcionalan namještaj poput noćnih ormarića, svjetiljka i radnih stolova, u IKEA robnim kućama će biti dostupna od travnja 2015.

Ova kolekcija za bežično punjenje rezultat je dugoročnog projekta Home Smart kojim IKEA razvija inovativna rješenja koja doprinose boljem životu kod kuće. Kolekcija za bežično punjenje zadovoljava potrebe za dodatnim utičnicama i punjačima, uz one fiksne koje imamo u svojim domovima i radnim prostorijama. 

“Iz istraživanja i posjeta domovima koje provodimo svake godine, znamo da ljude smeta nered koji stvaraju kablovi. Brinu se hoće li uspjeti na vrijeme pronaći punjač i hoće li im se baterija potrošiti. Naša inovativna rješenja, koja integriraju bežične punjače u komade namještaja, učinit će život kod kuće jednostavnijim“, naglasila je Jeanette Skjelmose, Voditeljica odjela rasvjete i bežičnog punjenja u IKEA of Sweden, tvrtke zadužene za dizajn i razvoj IKEA asortimana smještene u Älmhultu, Švedskoj.

 „Stvorili smo pametna bežična rješenja koja čine kablove nepotrebnima. Zahvaljujući našoj kolekciji, istovremeno možete puniti nekoliko uređaja, a vaš dom će ostati uredan i ugodan bez kablova“, objasnio je David Wahl, jedan od dizajnera kolekcije koja pretvara noćne ormariće, stolne i podne lampe te radne stolove u mjesta za punjenje.

Nova IKEA kolekcija koristi tehnologiju koja ima globalni Qi standard certificiranja i podržava automatsko punjenje svih uređaja koji imaju ugrađen Qi standard (Google, Nexus, Nokia Lumia, HTC, Samsung). Uređaje koji nisu Qi kompatibilni, (poput Iphone uređaja) moguće je puniti VITAHULT navlakom za punjenje koju će kupci također moći nabaviti u IKEA robnim kućama.

Komentirajte prvi

New Report

Close