ICT rješenja u oblaku HT-a na Mobile World Congressu u Barceloni

Autor: Poslovni.hr , 27. veljača 2013. u 11:31
Predstavnici NEC-a i Hrvatskog Telekoma: Katsuhiro Ito, potpredsjednik NEC-a za Europu te Mirela Šešerko, operativna direktorica Sektora za informacijsko-komunikacijska rješenja za poslovne korisnike HT-a sa suradnicima na MWC 2013 u Barceloni.

Hrvatski Telekom je sinoć na Mobile World Congressu Barcelona – najvećem svjetskom sajmu mobilne tehnologije, predstavio svoju uslugu ICT Marketplace.

Hrvatski Telekom, prvi puta na Mobile World Congressu, najvećem sajmu mobilne tehnologije koji se ovoga tjedna održava u Barceloni, predstavlja svoju uslugu – virtualni dućan ICT Marketplace, priopćeno je iz HT-a.

Uslugu je sinoć predstavio u suradnji s NEC Corporationom, vodećom kompanijom u području integracije IT-a i mrežnih tehnologija, koji je za Hrvatski Telekom implementirao ICT Marketplace platformu. Prva je to suradnja Hrvatskog Telekoma i NEC-a, te ujedno prvi NEC-ov ICT projekt na području regije. 

Hrvatski Telekom ponudio je ICT Marketplace na hrvatskom tržištu u prosincu 2012., a riječ je o visokotehnološkom virtualnom dućanu poslovnih aplikacija i ICT usluga. ICT Marketplace namijenjen je svim poslovnim korisnicima – od malih obrta do velikih kompanija.

“Prednosti koje pruža ovaj model široko su primjenjive te ga je moguće implementirati i koristiti bilo gdje u svijetu“, istaknula je Mirela Šešerko, operativna direktorica Sektora za informacijsko-komunikacijska rješenja za poslovne korisnike HT-a.

Nicolae Varvara, potpredsjednik NEC-a zadužen za poslovanje s operatorima u NEC Europi, istaknuo je: „Ovom suradnjom NEC je napravio važan korak na tržištu rješenja u oblaku. Nadamo se da ćemo ovu uslugu proširiti i na druge operatore iz DT Grupe u Europi kako bi im korištenje rješenja usluga u oblaku otvorilo put prema novim poslovnim prilikama. Projekt je omogućio Hrvatskom Telekomu proširenje ponude inovativnih usluga kroz efikasan model koji skraćuje vrijeme potrebno za plasman na tržište i pruža podršku poslovnim korisnicima od malih obrta do velikih kompanija, uklanjajući barijere s kojima se suočavaju implementirajući nova IT rješenja.“

Komentirajte prvi

New Report

Close