Hrvatski trojac Uniji složio softver koji predviđa ‘rupe’ na tržištu rada

Autor: Bernard Ivezić , 19. ožujak 2017. u 21:59
I. Krištof, L. Mršić i I. Kaluđer/ Jurica Galoić/PIXSELL

Leo Mršić, Igor Kaluđer i Robert Kopal osvojili prvi big data hackhathon Europske Unije, a u petak ih primio premijer Andrej Plenković.

Hrvatski tim pobjednik prvog big data hackhathona Europske Unije, koji je u dva dana razvio softver "EU Jobs & Skills Explorer", koji odgovara na neka od gorućih pitanja s kojima se sve članice Unije susreću, poput trenutačnog ali i budućeg regionalnog raskoraka u znanjima koja radnici imaju u odnosu na ona koja poslodavci traže, sastao se u petak u Zagrebu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Vlada ima velike planove u razvoju digitalnog društva i gospodarstva, a na tom području EU svim članicama ukazuje na veliki značaj koji će imati big data tehnologije.

Članovi pobjedničkog tima su: Leo Mršić i Igor Kaluđer, podatkovni znanstvenici u tvrtki IN2data i predavači na MBA programu Visokog učilišta Algebra, te Robert Kopal, prodekan za istraživanje i razvoj na Visokom učilištu Algebra. Big data tehnologije temelje se na analizi velikih količina podataka. Softver "EU Jobs & Skills Explorer", koji je razvio hrvatski tim, koristio je više od milijardu zapisa teških više od 245 gigabajta i to iz nekoliko EU izvora.

Komentirajte prvi

New Report

Close