Dronovi donose HT-ov najbrži internet u središte Zagreba

Autor: Objava za medije , 18. veljača 2015. u 11:55

Hrvatski Telekom udvostručio je maksimalnu brzinu u svojoj 4G mreži sa 75 na 150 Mbit/s, čime je potvrdio da diktira tempo razvoja mobilnog interneta u Hrvatskoj, priopćili su iz HT-a.

Hrvatski Telekom udvostručio je maksimalnu brzinu u svojoj 4G mreži sa 75 na 150 Mbit/s, čime je potvrdio da diktira tempo razvoja mobilnog interneta u Hrvatskoj, priopćili su iz HT-a. 

"Najbrži internet na hrvatskom tržištu pruža korisnicima mobilnih usluga HT-a niz novih mogućnosti, što će se moći provjeriti i na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu) u Zagrebu, na prvom 4G dron događaju u Hrvatskoj.

Četiri bespilotne letjelice kojima će upravljali posebno obučeni stručnjaci nadlijetat će u subotu 21. veljače, od 11 do 15 sati zračni prostor iznad jednog od najpopularnijih zagrebačkih trgova. Dronovi će iz zraka s pomoću mobilnih uređaja snimati fotografije i video zapise, a HT-ov brzi mobilni internet sve će ih u realnom vremenu prenositi na LED ekran, odnosno na web stranicu http://4gdrondan.com" target="_blank">4gdrondan.com. Posjetitelji će fotografije moći odmah i podijeliti sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, a onima koji budu željeli uspomenu na papiru, HT će fotografije odmah i isprintati.

Od 16. veljače, kada je maksimalna brzina interneta u HT-ovoj 4G mreži povećana na 150 Mbit/s, pa sve do 30. lipnja 2015. traje promotivno razdoblje korištenja te brzine. Pristup najbržem internetu bez dodatne mjesečne naknade korisnici mobilnih usluga HT-a mogu dobiti u tarifama i opcijama Plan za zabavu/posao XL/XXL; Plan za obitelj XL, XL+/XXL, XXL+; Plan za tim XL, XL+/XXL, XXL+; Plan za nas, Plan za nas+, Plan za tim+; Ultra mobile net XL+; VPN za sve S/M/L/XL; te 4G+ opciji", navodi se u priopćenju.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ovo su potezi uglavnom uglavnom iz marketinških razloga.a ne modernizacija. Postave na par uskih loakica veliku brzinu a na 90% ostatka Hrvatske je brzina nezadovoljavanjuća i nedostatna. Evo npr u Zagorju već godinama je brzna Interneta na samom minimumu, veze svaki dan više puta pucaju i sve je na nivou 19 stoljeća. Na višestruke primjedbe građana odgovoreno je da im se ne isplati ulagati jer nema dovoljno ljudi.

Daklem to je politika, postavi par područja sa visokom brzinom radi marketinga, uvedi kakav takav Internet tamo gdje je gustoća stanovnika visoka (naselja sa zgradama) pa je i povrat ulaganja kraći, a ostaka tko šiša.

To je poslovna politika za 19. stoljeće a tako će i završiti jer napredak tehnologije je nezaustavljiv. Već sada ima 20 Mbit Internet preko Satelita za 150 Kn a za 800 Kn je flat. Sve će to doći na svoje, a dotle deri građane

Živim na sjevernom djelu Zagreba ne mogu dobiti ni telefonsku liniju te novce koje će tamo potrošiti prije nek ulože u razvoj centrale na sjeveru grada.

A u tom istom centru Zagreba korisnici su osuđeni na 50 godina stare bakrene parice umjesto optike…
Ova firma je poptpuno izgubila kompas, a i korisnike. Ovakve p…je su im postale puno važnije.

New Report

Close