Vodeći srpski biznismeni sve više ulažu u poljoprivredu i turizam

Autor: Poslovni.hr , 29. prosinac 2016. u 10:03
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL

Jedan od najbogatijih Srba je prije dvije godine intenzivirao ulaganja u poljoprivredu, nakon što je prodao Delta Sport, a početkom ove godine i Delta City trgovačke centre u Beogradu i Podgorici.

Srpski biznismeni posljednjih su se godina fokusirali na velika ulaganja u poljoprivredu i hotelijerstvo. Među njima su Miodrag Kostić, Miroslav Mišković, Petar Matijević, Dragan Đilas.

Kako prenosi Agrobiz, od deset kompanija najbogatijih Srba po listi hrvatskog izdanja magazina "Forbes", za bar pet od njih jedan od glavnih poslova je neka od poljoprivrednih grana, a bar trojica su zainteresirani za turizam i u posljednje vrijeme novac plasiraju u kupovinu hotela, piše Blic.

Uz Victoria grupu, čiji vlasnici Milija Babović i Zoran Mitrović ulažu u usjeve soje kroz "Sojaprotein", "DIS komerc" koji ima svoju marku prehrambenih proizvoda "Dobro" i "Nelt" koji je vlasnik "Neoplante", ovo su još neki od biznismena i poznatih Srba koji su odlučili svoj kapital od dosadašnjih poslova uložiti u turizam i poljoprivredu.

Miroslav Mišković

Jedan od najbogatijih Srba je prije dvije godine intenzivirao ulaganja u poljoprivredu, nakon što je prodao Delta Sport, a početkom ove godine i Delta City trgovačke centre u Beogradu i Podgorici. Delta Agrar posljednjih godina širi poslovanje, i to u segment voćarstva, povrtlarstva, ratarstva, stočarstva i ulaganja u kompanije "Florida Bel", "Danubius" i "Juhor". Adut su mu jabuke, koje uglavnom izvozi, a "Deltin" voćnjak u Čelarevu je jedan od najvećih u ovom dijelu Europe.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close