Đukanović vlasnik ‘pola Budve’

Autor: Poslovni dnevnik , 22. ožujak 2018. u 13:46
Đukanovićeva banka pokušava prodati i 15-tak stanova/FOTOLIA; Aco Đukanović, većinski vlasnik Prve banke

U vlasništvu Prve banke je i kompleks od 6286 kvadrata iznad Miločerskog parka, koje je nekad pripadalo tvrtki Stanka Cane Subotića.

Crnogorska Prva banka, čiji je većinski vlasnik Aco Đukanović, brat Mila Đukanovića, bivšeg premijera, a sada lidera DPS-a, vlasnik je "pola Budve", tj. gotovo 100.000 četvornih metara zemljišta na desetak atraktivnih lokacija u Budvi i petnaestak stanova ukupne površine oko 1320 kvadrata. B

Banka je vrlo vrijednu imovinu preuzela od brojnih tvrtki i građana koji nisu mogli vraćati kredite, među kojima je i nemali broj prekršitelja zakona.

Prva banka godinama nekretnine pokušava prodati, ali to ne ide brzo, uspjeli su naći kupca za samo nekoliko nekretnina, pišu Vijesti. Jedna od najtraktivnijh lokacija u Đukanovićevom vlasništvu je zemljišni kompleks od 6286 kvadrata iznad Miločerskog parka, kojeg je Prva banka preuzela nakon što kredit nije vratila tvrtka San Investments, iza koje stoji kontroverzni srpski poduzetnik Stanko Cane Subotić. Prva banka je također vlasnik gotovo 35.000 kvadrata zemljišta u Buljarici, na koju se kao vlasnik uknjižila u kolovozu prošle godine.

Namještena dražba
U selu Kruševica banka raspolaže parcelom od 1237 kvadrata, a na lokaciji Stupovi u Petrovcu sa 1600 kvadrata. U Petrovcu banka ima zemljište od 8231 kvadrat s objektima bivšeg odmarališta tvrtke Sunny Hill, iza koje su stajali ljudi bliski Svetozaru Maroviću. Prva banka traži nove vlasnike i za dva zemljišna kompleksa na brdu Košljun, od 10.000 i 14.796 kvadrata, koje je banka uzela od tvrtke SP Luna, neformalnog svjedoka suradnika Vida Rađenovića. Riječ je o općinskoj zemlji koju je tvrtka kupila na namještenoj dražbi, da bi je prodala kompaniji palestinskog poduzetnika Muhameda Rašida. Posao je propao, a slučaj je vodilo Specijalno tužiteljstvo.

Prodaju i dio otoka
Đukanovićeva banka pokušava prodati i atraktivnu lokaciju u Bečićima, koja je pripadala tvrtki ubijenog poduzetnika Slobodana Šaranovića, te dio otoka Sveti Nikola, nekad u vlasništvu tvrtke odbjeglog tajlandskog premijera Thaksina Shinawatre. Prva banka pokušava prodati i petnaestak preuzetih stanova. 

Komentirajte prvi

New Report

Close