Udarili trgovce koji ne plaćaju dobavljače

Autor: Ante Pavić , 01. listopad 2014. u 21:59
Christine Tacon

Tacon je objavila svoj zahtjev Parlamentu istog dana kada je pokrenula istragu protiv moćnog trgovačkog lanca Tesco.

Maloprodajni lanci u Velikoj Britaniji suočeni su s kaznama od nekoliko stotina milijuna funti nakon što se Christine Tacon, čelnica Arbitra za provođenje Zakona o opskrbi namirnica (GCA), odlučila oštro suprotstaviti velikim trgovačkim lancima koji godinama ne plaćaju svoje dobavljače.

Ona je odmah po dolasku na čelno mjesto regulatora uputila zahtjev britanskom Parlamentu da joj da veće ovlasti u provođenju Zakona o praksi opskrbe namirnicama (GSCOP) što bi moglo rezultirati milijunskim kaznama za trgovce koji ga prekrše. Tacon je objavila svoj zahtjev Parlamentu istog dana kada je pokrenula istragu protiv moćnog trgovačkog lanca Tesco i njegovog ponašanja prema dobavljačima nakon što je objavio polugodišnju dobit od 250 milijuna funti.

"Imam dovoljno moći da ih upotrijebim. Osim toga šef mojeg istražnog tima je bivši policajac", upozorila je Tacon trgovce, dodajući da dobija premalo informacija i dokaza od strane dobavljača koji strahuju da se prijavama ne zamjere lancima. Stoga ih je pozvala da prijave svako nepošteno ponašanje i da će im zajamčiti povjerljivost.

Komentirajte prvi

New Report

Close