Talijansko-kineski konzorcij favorit za Pljevlja 2

Autor: Poslovni dnevnik , 19. studeni 2013. u 15:29
Projekt Pljevlja 2 vrijedan je 270 mil. eura

Uskoro odluka o gradnji prvog većeg energetskog objekta u Crnoj Gori nakon 31 godine.

Talijanska tvrtka Ambiente, specijalizirana za ekološki inženjering, u konzorciju s energetskim divom Power China blizu je dobivanja posla na gradnji drugog bloka termoelektrane u Pljevljima u Crnoj Gori vrijednog 270 milijuna eura, piše portal eKapija.

Dio konzorcija su i kompanije Rudis i Velenje iz Slovenije, a taj se konzorcij drži jednim od favorita zbog zbog vrlo povoljne cijene, uvjeta finansiranja, kompatibilnosti s postojećim blokom TE Pljevlja i ponuđenih rješenja za ekologiju. Odluka o gradnji prvog većeg energetskog objekat u Crnoj Gori nakon 31 godine očekuje se početkom prosinca.

Talijanske kompanije u crnogorskom energetskom sektoru prisutne su već četiri godine. Kompanija A2A iz Milana vlasnik je oko 44 posto državne tvrtke Elektroprivreda Crne Gore. Usto, talijanska kompanija Terna, koja želi podmorskim kabelom povezati Italiju s Crnom Gorom, ima 22 posto udjela u crnogorskoj kompaniji CGES. Na natječajza gradnju drugog bloka termoelektrane u Pljevljima stiglo je ukupno devet ponuda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close