Ryanair sa 20 mil. eura gubitka

Autor: Poslovni dnevnik , 04. veljača 2019. u 21:59
Izvršni direktor Michael O'Leary/REUTERS

Ryanair očekuje da će godišnja dobit kompanije, za fiskalnu godinu koja završava s ožujkom, pasti i do 31 posto.

Niskotarifni avioprijevoznik Ryanair u ponedjeljak je izvijestio o gubitku od 20 milijuna eura u posljednjem lanjskom tromjesečju zbog nižih cijena zrakoplovnih karata, kakve se očekuju i tijekom cijele ove godine.

Ta irska zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Dublinu prevezla je u tom razdoblju 32,7 milijuna putnika, u usporedbi s 30,4 milijuna u istom razdoblju godinu ranije, pri čemu su ukupni prihodi porasli za devet posto, na 1,53 milijarde eura.

No, u tom je tromjesečju snažan rast prometa od osam posto bio neutraliziran padom prosječnih cijena od šest posto, dok je 26-postotni skok dodatnih prihoda, na 557 milijuna eura, "poništen" višim cijenama goriva i povećanim troškovima osoblja.

Ryanair tako očekuje da će godišnja dobit kompanije, za fiskalnu godinu koja završava s ožujkom, pasti i do 31 posto, kao posljedica ljetnih štrajkova pilota i kabinskog osoblja, viših cijena nafte, kao i viška kapaciteta na kratkim relacijama u Europi. Iz tvrtke su u ponedjeljak ponovili da ne mogu isključiti daljnje snižavanje procjena.

Komentirajte prvi

New Report

Close