Prevent uskoro na Amazonu

Autor: Poslovni dnevnik , 20. ožujak 2019. u 22:00
Proizvodnja tapeciranog namještaja u Preventu počelaje akvizicijom tvrtke Machalke

Suradnja Prevent Interiora s IKEA-om pokrenuta je prije godinu dana na temelju ranije ranije suradnje Šveđana s Prevent Leatherom.

Akvizicijom njemačke kompanije Machalke prije nekoliko godina Prevent grupa, u vlasništvu BiH obitelji Hastor, pokrenula je strateške korake u procesu proizvodnje tapaciranog namještaja, piše portal eKapija. 

Kompanija Prevent Interior, članica Prevent grupe, u pogonu u Visokom bavi se proizvodnjom namještaja i interijera za jahte. Posluje duže od pet godina, a u proteklom razdoblju kompanija je ostvarila rast kapaciteta te pokrenula suradnju s nekima od vodećih brendova u proizvodnji namještaja. Prevent Interior danas ima više od 100 zaposlenih. 

Strateški partner za Europu
Dnevno se u toj Preventovo tvornici proizvede oko 150 komada tapaciranog namještaja. "Od toga, 60% proizvoda namijenjeno je za IKEA-ine prodajne lance u Europi, dok se ostatak plasira na tržište Europske unije kroz online prodaju", kaže za eKapiju, Zlatan Uzunović, direktor Prevent Interiora. Suradnja sa švedskom IKEA-om pokrenuta je prije godinu dana, na temelju ranije uspostavljene suradnje između najvećeg trgovca namještajem na svijetu i kožare Prevent Leather.

 

150 komada

tapeciranog namještaja izađe dnevno iz Prevent Interiora

U sljedećem razdoblju očekuje se implementacija i Preventovih tekstila u prodajni portfelj IKEA-e. "Jedan od naših klijenata je i Starbucks, koji je prepoznao kvalitetu i pouzdanost tradicionalnih brendova u kombinaciji s poduzetničkom vizijom te Prevent grupu izabrao za strateškog partnera za Europu.  Prevent Interior mjesečno proizvodi pojedinačni namještaj za Starbucks kafiće diljem Europe. "Riječ je o prepoznatiljivom dizajnu namještaja koji taj lanac ima u svojim objektima", kaže Uzunović.

U sljedećem razdoblju planira se i plasman proizvoda Prevent Interiora preko Amazonove platforme. Upravo je online prodaja namještaja fokus širenja Prevent Interiora, a kroz strategiju vertikalne integracije materijala. Osim tapaciranog namještaja, Prevent Interior nudi i opremanje kompletnih interijera za uređenje luksuznih jahti i poslovnih objekata. 

Ulaganje u novu tehnologiju
Drvoprerađivačka industrija je jedna od rijetkih industrija u BiH koja ostvaruje suficit i svake godine povećava izvoz. "Komparativne prednosti BiH, kao tržišta za proizvodnju namještaja, mogu biti samo osnažene i usmjerene prema daljnjem stvaranju dodane vrijednosti u konačnim proizvodima", objašnjava Uzunović.

 

100 radnika

zaposleno je u drvoprerađivačkom pogonu u Visokom

"Prevent grupa pokazala je opredijeljenost za razvoj drvoprerađivačke industrije, te smo zahvaljujući prepoznatljivosti naših proizvodnih mogućnosti, dokazanoj pouzdanosti i učinkovotosti, te etabliranim brendovima, stupili u kontakt s velikim kupcima. Ulaganje u nove proizvodne tehnologije smatramo od ključne važnosti za rast i razvoj kompanije zajedno s ulaganjima u radnike, dizajn i kvalitetu proizvoda", rekao je Uzunović. Cilj je širenje proizvodnog asotrimana, jačanje razvojnog centra i ulaganje u nove tehnologije. 

Komentirajte prvi

New Report

Close