Prekomjerno konzumiranje alkohola vodi u prežderavanje

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. travanj 2014. u 13:56
Foto: Thinkstock

Ispijanje više od tri velike čaše vina moglo bi vas natjerati da prijeđete “crvenu liniju” i da u sljedeća 24 sata konzumirate dodatnih 6300 kalorija, pokazala je najnovija studija koju u četvrtak prenosi BBC.

Ispijanje više od tri velike čaše vina moglo bi vas natjerati da prijeđete "crvenu liniju" i da u sljedeća 24 sata konzumirate dodatnih 6300 kalorija, pokazala je najnovija studija koju u četvrtak prenosi BBC.

Dodatne kalorije mogle bi dovesti do toga da u tjedan dana na težini dobijete gotovo jedan kilogram, pokazala je studija na uzorku od 2042 ispitanika koju je za Slimming World provela agencija YouGov.

Oko polovice ispitanih koji konzumiraju alkohol reklo je da ih prelazak preko "crvene linije" može potaknuti na prežderavanje.

Britanska udruga za kontrolu težine Slimming World objavila je da je oko polovice onih koji su kazali da im alkohol utječe na prehranu također izjavilo da im prekomjerno piće utječe na smanjenje aktivnosti.

Tijekom izlaska ispitanici koji puno piju konzumiraju dodatnih 2829 kalorija u hrani, te 1476 kalorija u piću, navodi se u istraživanju.

Da bi se "izliječili" od mamurluka, većina ispitanih dan nakon pijančenja bira krevet, televiziju ili kompjuter, te unosi dodatnih 2050 kalorija, umjesto izlaska na zrak i tjelesnih aktivnosti.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da istraživanje nije provedeno po znanstvenim kriterijima već da samo pokazuje trendove, prenosi BBC.

Komentirajte prvi

New Report

Close