Pomoć iz Hrvatske stiže na najugroženija područja u BiH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 16. svibanj 2014. u 13:00
Reuters

“Oni bi u BiH trebali ostati dva dana, no ako bude potrebno ostat će i duže uz suglasnost koja je potrebna od državnog vrha”, kazao je pukovnik Vukasović.

 Dva vojna helikoptera koja Hrvatska šalje kao pomoć vlastima u Bosni i Hercegovini u borbi protiv posljedica višednevnih poplava zajedno s petnaest pripadnika Hrvatske vojske bit će raspoređeni na najugroženijim područjima kako bi pomogli evakuaciju civila i spašavanje imovine, potvrdio je u petak Hini pukovnik Božo Vukasović, hrvatski vojni ataše u BiH.

Na sastanku kojega je tijekom prijepodneva hrvatski veleposlanik u BiH Ivan Del Vechio održao s dužnosnicima Ministarstva sigurnosti BiH dogovoreno je da hrvatski helikopteri i posade za spašavanje budu raspoređeni na području Maglaja, Doboja i Zavidovića gdje je stanje najkritičnije.

"Oni bi u BiH trebali ostati dva dana, no ako bude potrebno ostat će i duže uz suglasnost koja je potrebna od državnog vrha", kazao je pukovnik Vukasović.

Uz helikoptere i njihove posade u BiH stižu i timovi spasilaca čije je raspoređivanje hrvatska ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić u četvrtak navečer ponudila BiH tijekom razgovora s bosanskohercehovačkim šefom diplomacije Zlatkom Lagumdžijom.

Uz njih posebnu pomoć BiH uputit će i hrvatska Državna uprava za zaštitu i spašavanje koja šalje vatrogasce i drugo specijalizirano osoblje s čamcima i ostalom opremom nužnom za pomaganje u situacijama prirodnih nesreća kakva je zadesila BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close