Na samo jednoj dionici zaradila 1400%: Uložila 34 milijuna, a danas njezin udjel vrijedi 543 milijuna dolara

Autor: Tomislav Pili , 26. lipanj 2018. u 07:44
Foto: Press Association/PIXSELL

Američka TV-zvijezda u listopadu 2015. kupila je osam posto dionica i posudila svoj brend.

Poznata američka televizijska voditeljica, poduzetnica i dobrotvorka Oprah Winfrey pokazala je financijašima s Wall Streeta kako se biraju dionice ostvarivši nevjerojatnih 1400 posto zarade u manje od tri godine, prenosi Financial Times.

U listopadu 2015. popularna Oprah uložila je 43 milijuna dolara u tvrtku Weight Watchers International koja je tada bila u problemima. Radi se o kompaniji koja nudi proizvode i usluge asistencije u mršavljenju. Winfrey je odlučila uložiti u kompaniju nakon što je sama isprobala njihove proizvode. Kupnjom osam posto dionica ušla je u Upravu kompanije te "posudila" svoj brend marketingu Weight Watchersa. Utjecaj slavne osobe poput Oprah Winfrey vrlo je blagotvorno djelovao na dionicu.

Od sedam dolara koliko je vrijedila kada je Oprah ušla u dioničku strukturu, prošlog tjedna dionica Weight Watchersa dosegla je rekordnu vrijednost od 101 dolar.

 

543 milijuna

$ vrijedi udjel Oprah Winfrey u Weight Watchersu

Radi se o gotovo nestvarnom prinosu otkada je Winfrey ušla u vlasništvo. Njezin udjel trenutno vrijedi 543 milijuna dolara čime je njezino ukupno bogatstvo doseglo četiri milijarde dolara. Podsjetimo, Oprah je prva milijarderka afroameričkog podrijetla na Bloombergovoj listi. Rezultat Oprah Winfrey na tom ulaganju još je impresivniji ako se usporedi s rezultatom hedge fondova koje vode iskusni financijski profesionalci.

Prošle godine rast burzovne cijene Weight Watchersa nadmašio je izvedbu indeksa hedge fondova (5,5 posto rasta) za 281 posto. Iako financijski direktor kompanije Nick Hotchkin opovrgava da je Oprah aktivistička dioničarka, priznaje da je pomogla u izboru Mindy Grossman koja je početkom prošle godine postala izvršna direktorica. Grossman se već dokazala u oživljavanju posrnulih tvrtki. 

Kako bi nam omogućili da se nastavimo baviti kvalitetnim poslovnim novinarstvom i ostanemo mjesto na kojem se piše i čita o uspjesima ali i problemima svih dionika hrvatske gospodarske scene pozivamo vas da se pretplatite na naša izdanja  Sve što treba je pratiti ovaj link ili javiti se na mail: pretplata@poslovni.hr ili nazvati telefon: 01/6431700

Komentari (2)
Pogledajte sve

Bar da je i meni dojavila..pa da mogu u mirovinu 20g ranije..he he

casino ekonomija

New Report

Close