Opel počinje proizvoditi Buicke za Amerikance

Autor: Tomislav Pili , 12. siječanj 2015. u 21:59
Opel i Buick već dijele neke postojeće modele/REUTERS

Kabriolet Cascada iz tvornice u Poljskoj izvozit će se u SAD pod značkom Buicka.

General Motors (GM), vlasnik njemačkog Opela, odlučio je dati novi posao tom proizvođaču automobila nakon zatvaranja tvornica u Bochumu i Antwerpenu.

U pogonima Opela u poljskom gradu Gliwice do 2016. bi trebala započeti proizvodnja kabrioleta Cascada koji će se izvoziti u SAD i prodavati pod Buickovom značkom. Inače, ta dva proizvođača već dijele neke modele, poput Opelovih modela Insignia i Mokka koji se u Americi prodaju pod nazivima Regal i Encore. Osim u Gliwicama, Opelov glasnogovornik tvrdi kako će i tvornica u Rüsselsheimu tijekom "druge polovice desetljeća početi proizvoditi budući Buickov model za prodaju u SAD-u", navodi Reuters.

Promatrači smatraju kako GM pokušava na svaki način učiniti Opel profitabilnim nakon što je lani zatvorio pogon u Bochumu, a još 2010. u Antwerpenu. Prodaja je pod velikim pritiskom zamrzavanja ruskog tržišta, jednog od ključnih za GM, a zabrinjava i sve slabija ekonomska situacija u Europi. Zanimljiv je podatak da je GM posljednji puta ostvario dobit na europskom tržištu još u prošlom stoljeću, daleke 1999. godine.  

Komentirajte prvi

New Report

Close