Novi iPhone predstavlja se iduće srijede, doznajte njegove karakteristike

Autor: Tomislav Pili , 03. rujan 2018. u 13:57
Kompanija ne odustaje od strategije 'novi model svakih godinu dana'/REUTERS

Telefon s (još) većim zaslonom od aktualne perjanice dolazi s jeftinijom lCD tehnologijom.

Apple ne odustaje od svoje strategije predstavljanja novog modela iPhonea svakih godinu dana. Kako prenosi Reuters, kompanija je objavila da će 12. rujna u svom sjedištu u Cupertinu "održati događaj".

Mediji špekuliraju kako se iza toga krije predstavljanje novog modela Appleova pametnog telefona, već godinama glavnog generatora prihoda najvrednije kompanije na svijetu. Podsjetimo, aktualni iPhone 8 predstavljen je 12. rujna prošle godine, zajedno s perjanicom iPhoneom X. Analitičari vjeruju kako će ove godine kompanija predstaviti tri nova modela, uključujući model s (još) većim zaslonom.

Nagađa se da će Apple predstaviti model sa zaslonom od ruba do ruba kao što ima iPhone X, ali temeljen na jeftinijoj LCD tehnologiji. Dodatne špekulacije izazvala je sama Appleova pozivnica na kojoj dominira zlatna boja, što je potaknulo glasine da će novi najveći model telefona biti dostupan i u toj boji, za razliku od aktualnog iPhonea X koji je po puštanju u prodaju bio dostupan samo u sivoj i srebrnoj boji.

Dokumenti poslani Saveznoj komisiji za komunikacije otkriveni ove godine pokazali su da je Apple dobio odobrenje za zlatni iPhone X, ali ga nije pustio u prodaju. Svega nekoliko sati nakon Appleove najave tehnološki portal 9to5Mac objavio je fotografije dva zlatna iPhonea, od čega je jedan s većim zaslonom. Portal tvrdi da će se novi najveći model zvati iPhone XS te da kompanija namjerava predstaviti i novu verziju pametnog sata Apple Watch s većim zaslonom zbog smanjenja rubova.

9To5Mac tvrdi kako objavljene fotografije nisu montirane i predstavljaju aktualne Appleove planove, no nije Reutersu otkrio kako ih je nabavio. Kompanija pak nije odgovorila na upit o potvrdi autentičnosti fotografija. 

Komentirajte prvi

New Report

Close