Njemački turisti ponajviše vole Italiju i Hrvatsku

Autor: Agencija VLM , 01. studeni 2012. u 14:22
PXL

Među regijama, Istra je i dalje najomiljenija, dok je na odličnom drugom mjestu dalmatinska obala.

Njemački auto-klub ADAC objavio je podatke o korištenju svog alata "Routenplanner" koji se koristi kao informacija za trasiranje itinerera iz Njemačke prema destinacijama u kojima Nijemci provode godišnji odmor.

Istraživanje "Gdje automobilisti provode godišnji odmor", koje ADAC provodi na kraju ljetne turističke sezone, pokazalo je kako je Hrvatske i ove godine povećala svoj udio u ispitivanju, javlja Ministarstvo turizma. Ove je godine 7,6 posto upita bilo usmjereno na naša odredišta, čime je Hrvatska zauzela treće mjesto, iza Njemačke s 35 te Italije s 18,4 posto. Hrvatska je i u ispitivanju preferencija kod kampisata zauzela treće mjesto nakon Njemačke i Italije.

Među regijama, Istra je i dalje najomiljenija, dok je na odličnom drugom mjestu dalmatinska obala. Slijede talijanske regije Veneto i Friuli, jezero Garda te Gornja Bavarska. Istra primat drži od 2010. godine, a njezin se udio povećao s 5,1 posto 2010. na 6,7 posto nakon ove ljetne sezone. Među regijama drugo mjesto je zauzeo Južni Tirol sa 4,7% upita dok je na trećem mjestu područje jezera Garda sa 4,7% upita.

Komentirajte prvi

New Report

Close