Mercator pod Agrokorom dobio novi nadzorni odbor te izmjene statuta

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. kolovoz 2014. u 15:55
Photo: Robert Anic/PIXSELL

Skupština dioničara Mercatora izabrala članove novog NO-a.

Skupština dioničara Mercatora upoznala se u petak s ostavkama prijašnjih članova nadzornog odbora i izabrala članove novog nadzornog odbora na prijedlog Agrokora kao većinskog vlasnika.

Prema prijedlogu Agrokora, koji u novoj skupštini dioničara ima većinu i u čijem je vlasništvu trenutačno 53 posto dionica Mercatora, u novi nadzorni odbor Mercatora izabrani su Damir Kuštrak, Ante Todorić i Ivana Crnjac iz Agrokora, Darko Knez iz Konzuma, Ivica Mudrinić iz Udruge hrvatskih poslodavaca te Matej Lahovnik, profesor na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu koji je u prijašnjom nadzornom odboru bio predsjednik.

Dioničari su u petak odobrili razrješnicu za rad u prošloj godini starom nadzornom odboru i upravi pod vodstvom direktora Tonija Balažica, a potvrđene su i promjene statuta tvrtke. Prema statutarnim izmjenama, na sjednicama nadzornog odbora ubuduće će moći sudjelovati i članovi uprave te banaka vjerovnica.

Idućeg tjedna istječe i ponuda Agrokora manjinskim vlasnicima i malim dioničarima o otkupu njihovih udjela po 86 eura za dionicu, a to je cijena po kojoj je Agrokor kupio i većinski paket u Mercatoru.

Slovenski trgovački div u prvih je šest mjeseci ove godine imao 1,3 milijarde eura prihoda od prodaje koji su pali za četiri posto u odnosu na lanjsko prvo polugodište.

Komentari (1)
Pogledajte sve

..ajde , samo požurite s tim dokumentima…papirima…papirologijom se već bavite
dvije godine…..i još tapkamo na mjestu….krenite u neke promjene kod Mercatora…konkretno u prodavaonicama, konkretno s Mercatorovim nekretninama, zakupima i sl….. dajte neke informacije o ulaganjima….promjenama na bolje…ajde….!!!

New Report

Close