MAN otvorio centar u Crnoj Gori

Autor: Poslovni dnevnik , 09. svibanj 2019. u 21:59
MAN-ov centar smješten je na cesti Podgorica-Danilovgrad/Žarko Bašić/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Njemački proizvođač kamiona i autobusa u novi objekt uložio je 2,3 milijuna eura, a u sljedećih nekoliko godina planira dodatne investicije vrijedne 30 milijuna eura.

U Danilovgradu je otvoren prodajno-servisni centar kamiona i autobusa njemačke MAN Grupe za Crnu Goru i Srbiju, na razini centara u državama EU, javlja RTCG.

Objekt je otvorio premijer Duško Marković. Iz vladine Službe za odnose s javnošću priopćeno da je vrijednost investicije veća od 2,3 milijuna eura.  "U sljedećih nekoliko godina u Danilovgrad ulažemo više od 30 milijuna eura u kapitalnu infrastrukturu. Na jesen počinje gradnja bulevara od Podgorice, a zatim rekonstrukcija stare ceste. To će biti snažan poticaj za veću kvalitetu života u Danilovgradu i za investicije", poručio je Marković.

On je dodao da crnogorska ekonomija ide uzlaznom putanjom. "Već dvije godine imamo prosječne stope rasta od 4,8 posto, što je među pet najvećih u Europi. Mi ne želimo da to bude zamah, već kontinuitet", rekao je Marković.

Premijer Crne Gore je objasnio da pokazatelji u prvom tromjesečju ove godine govore kako je u svim sektorima došlo do značajno većeg rasta u odnosu na četvrto tromjesečje prošle godine. Objekat u Danilovgradu, smješten na cesti Podgorica – Danilovgrad, izgradila je njemačka kompanija MAN Truck & Bus, koji ima 260 godina dugu tradiciju u industrijskoj proizvodnji i više od sto godina iskustva u proizvodnji gospodarskih vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close