Mađarska u raščišćavanje snijega poslala tenkove

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. ožujak 2013. u 17:41
Epa

Veliki snijeg je tijekom noći prikovao na mjestu putnike u automobilima, autobusima i vlakovima.

Mađarska je iskoristila tenkove kako bi se probila do tisuća stanovnika zarobljenih pod velikim snijegom koji je, uz snažan vjetar, pogodio tu zemlju, Balkan, Slovačku i Poljsku, pri čemu su najmanje dvije osobe poginule.

Veliki snijeg je tijekom noći prikovao na mjestu putnike u automobilima, autobusima i vlakovima, a zajedno s jakim vjetrom zaslužan je to što su stotine gradića i sela u Mađarskoj ostale odsječene od ostatka zemlje. "Stanje je najkritičnije na autocestio M1 (koja povezujer Budimpeštu s Bečom) na kojoj su stotine automobila ostake zarobljene u snijegu, većina već više od 20 sati". rekao je glasnogovornik mađarske Uprave za krizna stanja Marton Hajdu. Po iskazima očevidaca, napusi snijega na autocesti M1 mjestimićno su visoki gotovo metar, a društvene mreže prepune su poziva da se pomiogne ljudima zarobljenim u vozilima. Mađarska vlada objavila je da je na autocestu uputila tenkove i druge gusjeničare.

Četiri autobusa učenika drugih razreda Hotelijersko turističke škole iz Zagreba 'zapela' su u četvrtak u koloni u Mađarskoj koja se stvorila zbog teške prometne nesreće, nakon čega su učenici zbrinuti, a povratak u Zagreb bit će moguć nakon što se uspostavi promet.

Komentirajte prvi

New Report

Close