KFC tuži Kineze zbog kleveta

Autor: Tomislav Pili , 04. lipanj 2015. u 14:52
KFC traži milijunsku odštetu/Reuters

Tri kineske tvrtke tvrdile da američki lanac poslužuje piliće s osam nogu.

Američki lanac brze hrane Kentucky Fried Chicken (KFC) podnio je tužbu protiv tri kineske tvrtke koje su na društvenim mrežama tvrdile kako se u njihovim restoranima poslužuju pilići sa šest krila i osam nogu.

Kompanija je na svojoj kineskoj internetskoj stranici priopćila kako zbog tih kleveta traži odštetu od 1,5 milijuna juana (1,7 milijuna kuna) te javnu ispriku. Priče o pilićima-čudovištima plasirale su putem popularne mobilne aplikacije WeChat tri tehnološke tvrtke iz jugoistočnog grada Shenzena. Prema navodima američkih i britanskih medija, njihov komentar nije se mogao dobiti jer su telefonski brojevi u većini slučajeva bili nepostojeći.

Inače, KFC je najveći lanac brze hrane u Kini s 4600 restorana, a u prosjeku svaki dan otvara po jedan novi. Posebno je popularan među mladim Kinezima, pa možda u tome treba potražiti motive internetskog klevetanja. Izvršna direktorica kineskog KFC-a Qu Cuirong je za britanski Telegraph izjavila kako su nedavni vladini napori za čišćenje interneta od glasina dali tvrtkama povjerenje da mogu obraniti svoj ugled.

Naime, Peking je prije dvije godine lansirao kampanju za uklanjanje glasina, negativnih komentara i neprovjerenih informacija. Kritičari te kampanje tvrde kako je glavni motiv osigurati uklanjanje negativnih komentara o vladajućoj Kineskoj komunističkoj partiji.   

Komentirajte prvi

New Report

Close