Janša kaže da se nazire rješenje pitanja Ljubljanske banke

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. veljača 2013. u 13:32
Janez Janša (Epa)

Janša, kao ni Milanović ne želi govoriti konkretnije o mogućem rješenju.

Slovenski premijer Janez Janša izjavio je u petak u Bruxellesu da se nazire rješenje problema Ljubljanske banke, da je ideja obećavajuća, ali da je i Slovenija i Hrvatska još trebaju proučiti.

Janša je na rubu summita čelnika Europske unije u četvrtak i petak u Bruxellesu razgovarao s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem o rješavanju pitanja prenesene štednje Ljubljanske banke. Janša je rekao da se nakon njegovih razgovora s Milanovićem u Čileu i u Bruxellesu te nakon zadnjeg sastanka ministara vanjskih poslova dviju zemalja "nazire neko rješenje, a taj je koncept još u gruboj fazi proučavanja obiju strana". "Ideja je obećavajuća i mislimo da je potrebno još mjesec dana proučavanja i usklađivanja, koje se neće događati pred kamerama. Bude li sve išlo po tom kalendaru onda bismo mogli imati na stolu rješenje sredinom sljedećeg mjeseca. Ako to uspješno riješimo, Slovenija će onda početi s postupkom ratifikacije pristupnog ugovora i s obzirom na naša ustavna i zakonska pravila, taj je postupak relativno brz", rekao je Janša.

Milanović je također ocijenio kako bi problem ljubljanske banke mogao biti riješen u sljedećih mjesec ili mjesec i pol dana. Janša, kao ni Milanović ne želi govoriti konkretnije o mogućem rješenju. Na pitanje je li dobio jamstva da će Hrvatska povući punomoći za tužbe protiv Ljubljanske banke, Janša je rekao da je to stvar potencijalnog dogovora.

"To je stvar mogućeg dogovora, zato o pojedinostima ni on ni ja ne bismo govorili. Prije nego što se s tim prijedlom iziđe u javnost potrebno ga je proučiti sa svih strana, a slovenska vlada se mora posavjetovati s parlementom, odnosno nadležnim parlamentarnim odborom", rekao je Janša.

Komentari (2)
Pogledajte sve

[emo_naivan]

ko je ova plavuša uz Janeza? [emo_naivan]

New Report

Close