Iz Kragujevca stižu dijelovi za Porsche

Foto: Reuters Foto: Reuters

Kompanija Sigit Srbija u travnju će početi isporuku plastičnih dijelova za proizvođača luksuznih i sportskih automobila, čija će vrijednost dosegnuti 5 mil. eura.

Kompanija Sigit Srbija, sa sjedištem u Kragujevcu, uspostavila je suradnju s poznatim proizvođačem luksuznih i sportskih automobila Porsche i već od travnja počet će proizvodnju dijelova od plastike za ugradnju u najnovije modele.

Davor Veličkovski, predsjednik kompanije Sigit Srbija, za Danas je rekao da će početi proizvodnja dijelova za Porscheove modele Carrera 911, džip KN, kao i za novi automobil na električni pogon.

“Ovogodišnja proizvodnja naše kompanije za Porsche treba dosegnuti vrijednost od 3 do 5 mil. eura. Očekujemo da će obujam i vrijednost suradnje s Porscheom sljedećih godina rasti. Istovremeno, siguran sam da će početi rasti i obujam naše suradnje s Fiatom, koji je naš glavni partner”, objašnjava Veličkovski.

On očekuje da će sljedeća godina biti odskočna daska kada je riječ o razvoju domaće automobilske industrije. Posebno zato što Fiat u Kragujevcu “ne može s ovim brojem proizvedenih automobila”, pa je realno očekivati dolazak novog modela.

Sigit grupa je glavni Fiatov opskrbljivač dijelovima od plastike. Tvrtka sarađuje i s Mercedesom, BMW-om, Audijem, Land Roverom i drugim kompanijama.

Komentari (3)
 • konjkW
  konjkW 13:08 23.2.2019.

  Možda otkrije Hrvatska udio u toj kragujwvačkoj fabrici koji je dio jugokomunističke stečevine koju je Srbija otela Hrvatskoj ko jat šta je uradio Croatia Airlines i nikako da isplate taj dug … Ajmo Hodak i čedo Prodanović okupite hajduke megdandžije i ….

 • viewer
  viewer 10:55 23.2.2019.

  Eliktrični automobil se zove Porsche Taycan i već je testiran u Kataloniji (pogledaj youtube). Tvornica za proizvodnju je u Stuttgart-Zuffenhausen već gotova. Baterija ima kapacitet za cca. 500 km pri normalnoj vožnji. Ne znam da li Rimac sudjeluje u dijelu koji se odnosi na baterijski sustav.

 • dragon2000
  dragon2000 9:52 23.2.2019.

  Bravo Srbi. Samo naprijed. Mi još uvijek čekamo europske izbore i to nam je glavna preokupacija.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve