Istražuje se zaklada Nikolićeve supruge

Autor: Poslovni dnevnik , 09. travanj 2017. u 21:59
Odjel za gospodarski kriminal MUP-a Srbije danima se bavi zakladom Dragice Nikolić, supruge Tomislava Nikolića

Zasad se sumnja da je 500.000 eura završilo u nečijim džepovima, a istraga će utvrditi šta se sve događalo s novcem iz zaklade i tko je sve u to bio upleten, piše beogradski tisak.

Inspektori Odjela za gospodarski kriminal MUP-a Srbije već nekoliko dana provjeravaju poslovanje zaklade Dragice Nikolić, supruge dosadašnjeg srpskog predsjednika Tomislava Nikolića, tvrdi beogradski tisak.

Prema pisanju Blica, razlog je navodna prijava jednog od izvođača radova na adaptaciji bolnice u Kragujevcu, od kojega je traženo da dio novca uplaćen na račun za uređenje jednog objekta u gotovini vrati osobi za koju se tvrdi da je "bliska obitelji Nikolić". "Razlog za ovakav postupak je, navodno, bio u tome što je vrijednost radova znatno manja nego što mu je uplaćeno na račun. On to nije želio uraditi i prijavio je slučaj policiji", objasnio je izvor Blica.

Zaklada Dragica Nikolić u javnosti se već godinama povremeno dovodi u sumnju zbog tvrdnji da novac od inozemnih i domaćih donatora "ne završava samo na gradilištima za gradnju ili uređenje bolnica, već da i neke privatne osobe imaju koristi od toga", navodi neimenovani sugovornik lista Blic. Zbog provjere poslovanja zaustavljena su plaćanja svih ugovorenih donacija, uključujući i prilog kojim bi trebala biti plaćena oprema za kragujevačku bolnicu.

"Zasad se sumnja da je 500.000 eura završilo u nečijim džepovima, a istraga će utvrditi šta se sve događalo s novcem iz Zaklade. Treba se utvrditi tko je sve bio upleten u to i gdje je taj novac završavao", piše Blic čiji izvor tvrdi kako "postoje ozbiljne indicije da je dio novca nezakonito trošen". 

Komentirajte prvi

New Report

Close