FOTO: Srbija uplatila pola milijuna eura za obnovu kuće bana Jelačića

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vučić je taj podatak objavio na godišnjicu rođenja bana Jelačića. Ban Josip Jelačić rođen je 16. listopada 1801.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da je Hrvatskom nacionalnom vijeću Vojvodine uplaćeno pola milijuna eura za obnovu rodne kuće bana Josipa Jelačića u Petrovaradinu.

Vučić je taj podatak objavio na godišnjicu rođenja bana Jelačića. Ban Josip Jelačić rođen je 16. listopada 1801. 

"Na ovaj važan dan za Hrvate htjeli smo pokazati da držimo do onog što smo rekli. Mislim da se Srbi i građani Srbije time trebaju ponositi", ocijenio je Vučić tijekom zajedničke tiskovne konferencije s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Vučić je potvrdio i da je Srbija danas uplatila dodatnih 500.000 eura za obnovu Sabornog hrama u Mostaru te da je to učinjeno na molbu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića. Također je podsjetio da je Srbija ranije već uplatila 200.000 eura za izgradnju pravoslavne crkve u Mostaru, srušene tijekom rata 1992. godine.

Srbijanski predsjednik najavio je i da će Srbija biti zemlja partner na Sajmu gospodarstva u Mostaru te da će se na tom gospodarskom skupu "snažno predstaviti".

Na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji poslije sastanka s Čovićem Vučić je ranije rekao kako je Srbija spremna za održavanje trilateralnog sastanka Srbija-Hrvatska-BiH, ocijenivši tu trilateralu "vjerojatno najvažnijom" za regiju zapadnog Balkana.

Komentari (7)
 • Andy
  Andy 13:56 18.10.2017.

  Dok ne plate stetu svu imovinu Srbije treba zamrznuti, isto tako i Srba u Hrvatskoj.

 • Andy
  Andy 13:55 18.10.2017.

  Srbija treba uplatiti ratnu stetu Hrvatskoj, 45 milijadri EUR je samo steta od propalih turistickih sezona za vrjeme njihovih granatiranja i raketiranja. To je polaziste svih razgovora kad se spomene Srbija odsada do vjecnosti.

 • miami
  miami 7:22 18.10.2017.

  ..Srbi 'e sve dati. Treba im EU…Pa, sastavite spisak…. Jedan, onaj najbitniji već dugo imate…
  / nestalih /…………….. nikad - i nikad im ne popustiti- ako ne otkriju grobnice i mjesta nestalih ….

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!