Fortitudo iz Travnika počeo s prodajom muških odijela Kinezima

Autor: Poslovni dnevnik , 06. studeni 2013. u 17:18
Thinkstock

Travničani će 2013. proizvesti 150 tisuća odjevnih predmeta.

Tekstilna industrija Fortitudo iz Travnika koja posluje u okviru AS GROUP-a iz Tešnja, ovih dana izvezla je prvi kontingent muških odijela na kinesko tržište, piše portal ekapija.ba Fortitudo je osnovan je prije godinu dana i trenutno zapošljava 650 radnika. U ovoj godini će se u pogonima Fortituda proizvesti više od 150.000 odjevnih predmeta.

“Dosad su se iz Kine uglavnom uvozila odijela i ostali konfekcijski proizvodi. Sada imamo obrnutu situaciju, u kratkom roku zaposlili smo 650 radnika koji sada rade za poznate europske kupce”, rekao je Rusmir Hrvić, člana Uprave AS GROUP-a.

Fortitudo je nastao na tradiciji tekstilne industrije Borac iz Travnika, ali i kao izraz povjerenja inozemnih kupaca tvornice tekstila Napredakiz Tešnja, koja je isto tako članica AS GROUP, a što je rezultiralo proširenjem proizvodnih kapaciteta grupacije na pogone Borca.

Radnici Fortituda imaju dugogodišnje iskustvo u oblasti modne i industrijske konfekcije, koje su stekli radeći za tekstilne kompanije u Travniku, koji ima tradiciju dugu 60 godina u ovom sektoru, kaže se u priopćenju iz Fortituda. Tekstilna divizija AS GROUP zapošljava oko 1000 radnika a njihovi proizvodi osim u Kini, već izvjesno vrijeme prodaju se i na tržištima Sjedinjenih Američkih Država, Japana, te u Londonu, Parizu, Milanu, Hong Kongu i drugim svjetskim metropolama. 

Komentirajte prvi

New Report

Close