Srbija se naoružava: Država ujedinjava vojnu industriju

Autor: Poslovni dnevnik , 07. travanj 2019. u 09:46
Od travnja svi vojni proizvođači pod jednim krovom/Petar Glebov/PIXSELL

Ukupno 15 tvrtki bit će u Grupaciji obrambene industrije Srbije.

Lanac srpskih tvornica vojne industrije u većinskom državnom vlasništvu već od sljedećeg mjeseca bit će proširen s još pet kompanija.

Kruševački Trayal, Prva petoletka iz Trstenika, kragujevačka Zastava Tervo, Yumco iz Vranja i užički Corun, s ostalih 10 tvornica naoružanja i vojne opreme, naći će se u Grupaciji obrambene industrije Srbije (OIS), koju će već krajem travnja posebno uredbom osnovati vlada, pišu Večernje novosti. 

Time će država će pod jedan pravni krov staviti sva postrojenja za razvoj i proizvodnju oružja, streljiva, vojne opreme, kao i sve najvažnije prateće djelatnosti.

"Grupaciju OIS činit će ukupno 15 kompanija koje se bave tom djelatnošću. Time će biti zaokružen tehnološki ciklus proizvodnje naoružanja i vojne opreme, koji će omogućiti i bolje rezultate", objašnjava Nenad Miloradović, pomoćnik ministra obrane za materijalne resurse.

Razvoj novih tipova naoružanja i opreme za potrebe Vojske Srbije bit će i dalje temelj rada domaće namjenske industrije. U naoružanje srpske vojske, prema planovima, ove godine ući će još tridesetak novih sustava iz domaćeg razvoja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close