Crna Gora tuži bivšeg guvernera Centralne banke

Autor: Poslovni dnevnik , 24. srpanj 2019. u 21:59
Ljubiša Krgović

Zasad se ne zna zašto je središnja banka tužila svog bivšeg čelnika.

Centralna banka Crne Gore (CBCG) tužila je bivšeg guvernera, Ljubišu Krgovića, a ročište po toj tužbi zakazano je za 18. rujna  u podgoričkom Osnovnom sudu. Informaciju su objavili novinari Dana, koji nisu uspjeli saznati zbog čega je CBCG tužila svog bivšeg čelnika.

Krgović je Danu u telefonskom razgovoru potvrdio da ga je bivši poslodavac tužio, ali nije želio opširnije komentirati i otkriti povod za tužbu, samo je kratko kazao da ima veze i s plaćama.

Krgović je rekao i kako nije želio da dođe do te tužbe, ali da se CBCG ipak opredijelila da ga tuži Osnovnom sudu u Podgorici. Ljubiša Krgović je kazao da se htio dogovoriti s CBCG, kako ne bi došlo do sudskog spora, ali oni to nisu bili spremni prihvatiti.

Naveo je i da će se nakon okončanja postupka detaljnije izjasniti po tom pitanju. Krgović je bio guverner Centralne banke od 2001. do druge polovine 2010.

To mjesto je izgubio tek nakon što je crnogorska vlada utvrdila Prijedlog novog zakona o CBCG, kojim je skraćen mandat tadašnjim članovima Savjeta vrhovne monetarne institucije, a nedugo zatim izabrani su novi članovi CBCG, a s njima i sadašnji guverner, Radoje Žugić.

Komentirajte prvi

New Report

Close