“Čekam da se Josipović odljuti, ja ne živim u prošlosti”

Autor: Agencija VLM , 22. listopad 2012. u 08:11
Tomislav Nikolić (EPA)

Hrvatska je miljenik EU, uvijek je bila favorizirana, pa tako i sada, zaključio je Tomislav Nikolić.

U intervjuu skopskoj televiziji Sitel, a dijelove prenosi agencija Tanjug, srpski predsjednik Tomislav Nikolić je rekao kako ne zna zašto se hrvatski predsjednik Ivo Josipović ljuti i ne želi se s njim susresti, ali će prihvatiti razgovor kada ga Josipović bude pozvao.

– Čekam da se odljuti. Ja ne živim u prošlosti. Ne pitam kada je tko protiv koga ratovao, to se može govoriti samo na jubilejima ili kako je izgledao rat. Današnjoj djeci govoriti o ratu, a ne pričati im šta ih čeka sutra je besmisleno – rekao je Nikolić i nastavio o Hrvatskoj i njenom ulasku u EU "iako nije rješila problem protjeranih Srba".

– Hrvatska nije rješila problem Srba koje je protjerala, kojima nije vratila imovinu i kojima ne dozvoljava da uživaju u njoj, nije im omogućila ni miminum osnovnih ljudskih prava, ali je iz nekog razloga prihvatljiva za EU.

– Pozvao sam hrvatske predstavnike neka kažu koja pitanja Srbija nije rješila, kako bi ih riješili, ali sam zato otvorio niz pitanja koje Hrvatska nije rješila i neće. Međutim, Hrvatska je miljenik EU, uvijek je bila favorizirana, pa tako i sada. Srbiji se priča o problemu loših privatizacija i lošeg uređenog pravosuđa, pa je to i razlog zašto ne možemo biti član EU – rekao  je Niklić dodajući kako će Srbija nastaviti "mirno i strpljivo s Hrvatskom uređivati svoje odnose" i otklanjati nerješena pitanja. Nikolić misli da  "pravosuđe i privatizacija u Hrvatskoj nisu ništa bolje napravljeni nego u Srbiji, a možda čak i lošije".

– Kad biste pogledali Hrvatsku kako izgleda pravosuđe i privatizacija i oblast ljudskih prava shvatili biste da je to puno lošije napravljeno nego u Srbiji. Otkud tolika razlika među nama? Mi smo tek kandidati za EU, nemamo još datum za otpočinjanje pregovora, a Hrvatska će sljedeće godine postati punopravni član – drži Nikolić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

nije mu lako…

Eh, sad, ako netko smatra da je 20 godina čekanja pred vratima EU (dok su Bugarska i Rumunjska upale praktički ODMAH!)favoriziranje, što li je onda hendikepiranje?

New Report

Close